Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je u splitskom HNK premijeri filma "Ivanova igra"

IVANOVA IGRA

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu premijeri filma "Ivanova igra" redatelja, scenarista i producenta Tomislava Žaje koji govori o prekinutoj karijeri i životu nogometaša Ivana Gudelja.Ivan Gudelj se uspio izdići iznad teške bolesti i nevolja koje su ga snašle, te konačno preokrenuo rezultat u već naizgled izgubljenoj životnoj utakmici, a svojom disciplinom i ustrajnošću primjer je mnogim mladim sportašima, kazala je Predsjednica čestitavši Tomislavu Žaji i cijeloj filmskoj ekipi koja je u ovoj životnoj priči prepoznala nadahnuće za film. Izrazila je uvjerenje kako će dati snagu i ohrabrenje djeci i mladima da ustraju u naporima i odricanjima koje uz uspjehe nosi sport.

Predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako se radi o priči o predanosti, igri i vjernosti, o Ivanu Gudelju, igraču koji je u dresu Hajduka bio dio legendarne generacije osamdesetih godina. 

"Veselim se slaviti ne samo Ivana Gudelja nego i cijelu generaciju, ne samo sport nego i hrvatstvo, zajedništvo i sve one dečke koji su nas tako veselili tih osamdesetih godina. Hrvatska je prepoznata kao zemlja talentiranih ljudi u nogometu i sportu, ali posebno kao zemlja velikog, ogromnog srca. I na to sam ponosna", poručila je predsjednica Grabar-Kitarović.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.