Na INTERSTAS-u u Solinu 325 turističko-promotivnih filmova iz 87 zemalja

Na INTERSTAS-u u Solinu 325 turističko-promotivnih filmova iz 87 zemalja

Na ovogodišnjoj Međunarodnoj smotri turizma, filma i krajobraza (INTERSTAS) koji počinje navečer u Solinu, pristiglo je 325 turističko-promidžbenih filmova iz 87 zemalja, a nagrade će biti uručene na završnoj svečanosti u petak 15. studenoga, rečeno je na konferenciji za novinare.INTERSTAS se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović koja je u svojem dopisu organizatorima istaknula da ova manifestacija afirmira hrvatski turizam, turistički film, te cjelovitost hrvatske turističke ponude. Svim djelatnicima u turizmu čestitala je na još jednoj uspješnoj turističkoj sezoni.
Gradonačelnik Solina i predsjednik Vijeća ovog festivala Dalibor Ninčević rekao je da je INTERSTAS iznimno važan za promociju hrvatskog turizma. 
"Ova manifestacija daje veliki doprinos pozicioniranju Solina kao destinacije antičkog turizma", rekao je Ninčević.Direktor INTERSTAS-a Vojko Pleština najavio je da će filmovi sa solinskog festivala sljedeće godine od 15. veljače do 15. travnja biti predstavljeni u 27 zemalja članica Federacije festivala turističkog filma.
"To će biti golem doprinos ukupnoj promociji hrvatskog turizma u svijetu i kulturološkom brendiranju Hrvatske", rekao je Pleština.Izvijestio je da je direktorij ove manifestacije odlučio da se Gradu Kaštelima ove godine dodijeli certifikat kojim se taj grad plasira kao hrvatski predstavnik na sljedeći Međunarodni zlatni cvijet, to jest cvjetno-krajobrazno natjecanje.
Pleština je također rekao da su dobitnici ovogodišnje povelje Europske federacije turističkih novinara (FEST) tenisači Novak Đoković i Ivan Ljubičić, "za vrhunsku svjetsku izvrsnost u sportu, a time i sjajan doprinos promociji turizma svojih zemalja u svijetu".

Izvor: Ministartstvo turizma - (Hina) 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.