Cijeli svijet je kazalište!" - Izložbe dječjeg stvaralaštva 2019.

Cijeli svijet je kazalište!" - Izložbe dječjeg stvaralaštva 2019.

 

 Održavanje izložbi dječjeg stvaralaštva «Весь мир – театр!»/ „Cijeli svijet je kazalište!“ posvećeno je  2019.godini koja je, u Ruskoj Federaciji, proglašena Godinom kazališta.  Po cijeloj zemlji se održavaju tematski forumi, sastanci, seminari, majstorski tečajevi s vodećim kazališnim umjetnicima Rusije, premijere predstava - planirano je više od 2600 događanja u 85 regija Rusije. U Hrvatskoj postoji mnogo različitih organizacija i društava ruskog govornog područja koja su u sklopu svojih kulturnih programa održala niz događaja posvećenih kazalištu. 

Poznati izraz  W. Shakespearea "Cijeli  svijet je pozornica, a svi muškarci i  žene, su samo glumci. "/" All the world's a stage, and all the men and women merely players » može biti epigrafom izložbi.

Glavni zadatak održavanja izložbi dječje kreativnosti je upoznati mlađu generaciju s kazališnom kulturom, stvoriti zajedničku priču o čarobnom svijetu kazališta,  uvesti u svijet umjetnosti – svijet bez granica.. Pripremajući se za ove izložbe, djeca će proširiti svoje spoznaje o kazalištu, kazališnim zanimanjima, upoznati se s neobičnim i tradicionalnim kazalištima, te kazališnom terminologijom.

Kako naša djeca zamišljaju kazalište? Odgovor na ovo pitanje ćete vidjeti u njihovim kreativnim djelima.

Izložbe će se održati u nekoliko regija Hrvatske uz podršku i izravno sudjelovanje kazalista.

HNK Split - od 06.12.2019., 

HNK Ivana pl. Zajca Rijeka - od 07.12.2019.

HNK Varaždin -  od 21.12.2019.

Kazaliste Gavela, Zagreb - od 21.12.2019.

Gledatelji i svi posjetitelji kazališta imat će sjajnu priliku diviti se kreacijama naših mladih umjetnika koji tako otvoreno i iskreno prikazuju ljepote kazališnog svijeta.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.