Ne propustite atraktivne predstave i gostovanja u varaždinskom HNK od 16. do 20. siječnja

Ne propustite atraktivne predstave i gostovanja u varaždinskom HNK od 16. do 20. siječnja

Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu u sljedećih sedam dana poziva na niz kazališnih atrakcija - domaćih predstava i gostovanja. Ne propustite. 

Četvrtak, 16. siječnja u 20 sati na Sceni Zvonimira Rogoza  Stand up cabaret Stojana Matavulja: Komušanje mozga

"Komušanje mozga"  - priča o  društvenoj stvarnosti, životu te pokušajima preživljavanja u današnjim uvjetima u izvedbi Stojana Matavulja, koji se ne štedi niti sekunde na sceni, nasmijat će vas do suza.Ne propustite priliku da u ovoj neobičnoj umjetničkoj kombinaciji koja nije klasična monodrama, a ni klasični stand up, kroz sjajne glumačke kreacije, spontanost, šarm, toplinu čujete o suvremenoj umjetnosti, o kulturi, o vječnoj misteriji muško-ženskih odnosa, o stanju u društvu, politici...i pritom se odlično zabavite.

Cijena ulaznice: 50 kn

 Subota, 18. siječnja u 18 sati na Velikoj sceni - Norbert Ebel: Vol i magarac, redatelj: Damir Mađarić/ predstava za male i velike

Igraju: Adam Končić i Fabijan Pavao Medvešek

Priča je to o požrtvovnosti, o dužnosti pojedinaca u društvu i odnosu prema bližnjem. Priča je to o vjeri i ljubavi! Svako dijete pronaći će u ovoj predstavi jasnu poruku ljubavi, a roditelji da djeca trebaju njihovu nesebičnu pomoć i podršku. Vješta igra dvojice vrhunskih glumaca uz pjevanje na sceni donosi pravu zabavu za cijelu obitelj! Toliko puta ispričanu priču ovdje nalazimo bez klišeja iz jednog novog kuta gledanja, donesenu uz snažnu poruku na veseo i duhovit način.

Cijena ulaznice: 20 kn

 Nedjelja, 19. siječnja u 19,30 sati, Velika koncertna dvorana - Gostovanje Muzičke akademije Zagreb

Hommage à Kurt Weill!

Jedna od najintrigantnijih osobnosti glazbe 20. stoljeća

Hommage à Kurt Weill održava se ususret sedamdesetoj obljetnici skladateljeve smrti 2020. godine. U želji da predstave raznovrsnost stvaralaštva ovoga kompozitora, mladi pjevači uz pratnju klavira, ali i harmonike, predstavit će polu scenske izvedbe odabranih pjesama i songova iz njegovih mjuzikala, od ranih njemačkih, preko francuskih, do američkih godina stvaralaštva.

Cijena ulaznice: 30 kn

  Ponedjeljak, 20. siječnja u 20 sati, Klub Europa media - Suradnja s Umjetničkom udrugom "Gllugl"

William Shakespeare: CEZAR, redatelj: Jernej Kobal

Igraju: Filip Eldan i Nikša Eldan

Predstava Cezar temelji se na općepoznatoj drami Williama Shakespearea Julije Cezar. Radi se o adaptaciji koja u središte zbivanja postavlja zakulisna zbivanja političkih spletki. Igra je to o moći, političkom oportunizmu, pohlepi, prevari, idealima, moralu i etici, gdje je čovjek podređen ideji i gdje je u svrhu postizanja cilja dozvoljeno sve. Predstava istražuje vezu između starog Rima i današnjice te otkriva koliko se malo toga, ako se uopće išta, u više od dvije tisuće godina promijenilo, kako se i danas ponovno zaplićemo u jedne te iste društvene i političke obrasce i kako brzo zaboravljamo na moral kada žudimo za moći. (Jernej Kobal)

Cijena ulaznice: 40 kn

 Rezervacija i kupnja ulaznica na blagajni Kazališta radnim danom od 10-12 i od 18 - 19,30 sati, subotom od 10-12. Kontakt: 042 200 250; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.