Nova premijera "Komedije": "Brat bratu", komedija zabune u kojoj ćete uživati do posljednje scene

premijera brat bratu

Pogledali smo generalnu probu uoči najnovije premijere Gradskog kazališta Komedije koja će biti u subotu 8. veljače  u 19,30 sati. Riječ je o urnebesnoj komediji zabune Rayja i Michaela Cooneyja Brat bratu (u originalu: Tom, Dick & Harry), u režiji Lee Anastazije Fleger, koja obiluje komikom apsurndih obrata s kojima se gledatelja stavlja u ulogu gotovo pa sudionika koji do posljednje scene napeto iščekuje da se sve to razmrsi, naravno, na dobrobit glavnih likova koji su u tu zbrku umiješani slučajno.  

Britanskog majstora klasične komedije situacije koja se voli oslanjati na tradiciju farse i vodvilja (Labiche, Feydeau…) zagrebačka publika već dobro poznaje, prvenstveno po Komedijinim dugovječnim upješnicama (Kidaj od svoje žene, Luda noć u hotelu President, potom i Luda lova, Uhvaćen u mrežu), a ovdje autorske snage udružuje sa sinom Michaelom.

Svima je dobro poznato koliko obiteljski odnosi mogu biti burni. Stresni. Puni iznenađenja. A posebice u situacijama kad baš sve treba proći u najboljem redu. Redatelj, glumac i dramatičar, „britanski Feydeau“ Ray Cooney u suradnji sa sinom Michaelom potpisuje dramu Brat bratu (Tom, Dick and Harry) u čijem su središtu tri brata koji su uvijek tu jedan za drugoga – kad god treba, a još češće kad ne treba. Jedan, naoko najodgovorniji od njih, sa suprugom odlučuje posvojiti dijete te sve prolazi u žustrim pripremama kako bi izbjegli i najmanju mogućnost pogreške, s ciljem da pred agencijom za posvajanje ispadnu ništa manje nego savršena obitelj… Ali kuću baš toga dana na glavu okrenu braća "genijalci" kojima u životu ne nedostaje "sjajnih ideja", pa se u kući u nezgodno vrijeme nađu i truplo i ilegalci i mafija.

U naslovnim su ulogama trojice braće Ronald ŽlaburIgor Mešin i Ivan Magud, a ostatak glumačkog ansambla čine Jasna Palić PicukarićDajana ČuljakDavor Svedružić, Ivan Glowatzky, Vanja Ćirić Dražen Bratulić.

Prevoditelj je Dražen Bratulić, a autorski tim uz redateljicu Leu Anastaziju Fleger još čine dramaturginja Nikolina Rafaj, scenografkinja Irena Kraljić, kostimografkinja Tea Bašić Erceg; scenski pokret osmislila je Matea Bilosnić, oblikovateljica svjetla je Vesna Kolarec, autor glazbe je Milorad Stanić, a suradnica za arapski jezik Ines Carović.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.