Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu najavilo prvu koncertnu sezonu, nastupat će domaći talenti

jasna jakovljević

Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu najavilo je prvu koncertnu sezonu koja će biti realizirana u suradnji s Koncertnim uredom i Glazbenom školom Varaždin i sadašnjim i bivšim učenicima škole uspješnima na svjetskoj glazbenoj sceni.  Bit će namijenjena varaždinskim glazbenim talentima pa i otpočinje Koncertom talenata, u petak 21. veljače, poručili su na press konferenciji intendantica Jasna Jakovljević, ravnatelj škole Davor Matačić i maestro Davor Bobić i Dragica Vitez ispred VBV-a i KUV-a.

U prvom dijelu predviđena su tri koncerta i opera, koji će se održati uz potporu Ministarstva kulture, koje je prvi put priznalo i financijski potpomoglo koncertnu sezonu varaždinskog kazališta, ističe intendantica varaždinskog HNK Jasna Jakovljević.Sezona počinje u petak, 21. veljače Koncertom talenata, a nastupit će bas-bariton David Oštrek, stalni član Staatsoper den Linden u Berlinu, sopranistica Lucija Spevec, studentica Bečkog sveučilišta za glazbu i dramsku umjetnost, i učenici varaždinske Glazbene škole, uz klavirsku pratnju prof. Vesne Leljak-Petković.

"Na Koncertu talenata, sudjeluju naši glazbenici Lucija Spevec i David Oštrek s učenicima Glazbene škole. U tom su projektu i Matija Meić i Evelin Novak te drugi solisti”, kazala je Jakovljević. "Uz njih će nastupiti sadašnji učenici, kako bi im to bio poticaj da vide na koji način će danas-sutra i oni, predanim radom i talentom, moći iskoristiti svoj prirodni dar", najavila je.

-Glazbena škola Varaždin prijašnjih je godina održavala završne produkcije, velike koncerte svih odjela škole upravo na pozornici na kojoj će biti realizirana prva koncertna sezona – u Velikoj koncertnoj dvorani HNK, a to je jako punilo značilo za sve učenike koji su ovdje nastupali, a sada, nakon obnove dvorane, mislim da će za mlade glazbenike biti velika čast nastupiti u ovoj prekrasnoj dvorani, zajedno s bivšim učenicima naše škole, koji danas imaju zavidne karijere. Ponosni smo na njihov uspjeh u Europi i šire, što treba zahvaliti ne samo njihovom talentu, već i kvalitetnom obrazovanju u našoj školi - dodao je Matačić.

Jedina opera u sezoni bit će "Pepeljuga" Julesa Masseneta u režiji Saše Anočića, koju će 13. i 14. ožujka izvesti solisti, orkestar i zbor Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, a tjedan dana nakon toga bit će izveden program pod nazivom "Move li affetti miei Amore", uz nastup Anabele Barić i Franka Klisovića, dok će 4. travnja Matija Meić i gosti izve

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.