Gostovanja u HNK - u Varaždin: prvo osječko HNK s dramom ”Emet’, a zatim zadarsko HNK s komedijom "Tarzan"

Gostovanja u HNK - u Varaždin: prvo osječko HNK s dramom ”Emet’, a zatim zadarsko HNK s komedijom "Tarzan"

HNK Varaždin ugostit će Hrvatsko narodno kazališta iz Osijeka s dramom ”Emet’ Ivane Šojat Predstava je na rasporedu 2. ožujka u 19,30 sati na Velikoj sceni HNK u Varaždinu. Redatelj je Samo M. Strelec, a priča o slikarici Luciji i njezinim mračnim obiteljskim tajnama ovjenčana je Marulom za najbolju predstavu u cjelini i Marulom za režiju na 29. Marulićevim danima.”Emet’ je poruka ljudima da trebaju razmotriti svoje rane i traume, suočiti se s njima, jer putujući kroz život s ranama ne škodimo samo sebi, nego i drugima, jer ih projiciramo na druge’, rekla je Šojat.Smatra kako je ovo predstava koja se temelji na redatelju i njegovoj viziji, ali isto tako i na glumcima, njihovu daru i talentu.Redatelj Strelec istaknuo je kako je u pitanju humano, potpuno apolitično i intimističko djelo, koje se tiče svakoga čovjeka, jer propituje pitanja života i smrti te pokazuje koliko je teško i problematično biti čovjek, već na initmnoj razini, izvan društvenog, političkog ili nekog drugog konteksta.

„Punokrvni teatar je onaj koji ima snage graditi se kao mjesto beskompromisnog društvenog korektiva. Hvata se u koštac s mračnim temama. izbacuje kosture iz ormara, ruši tabue i bori se. Takav garažni otpor stvoren je 10. studenog u HNK u Osijeku gdje je praizvedena scenska verzija romana „Emet“ Ivane Šojat, prometnuvši se u razorni umjetnički malj.“ Davor Špišić, Jutarnji list U predstavi nastupaju: Petra B. Blašković, Ljiljana Krička-Mitrović, Anita Schmidt, Antonija Pintarić, Duško Modrinić, Davor Panić, Armin Ćatić, Antonio Jakupčević, Lino Brozić, Zrinka Stilinovićhttps://www.youtube.com/watch?v=cS28WeCZBIk&feature=emb_logo 

Dva dana kasnije, u srijedu 4. ožujka u 19,30 sati na Velikoj sceni gostuje Hrvatsko narodno kazalište iz Zadra s HIT komedijom Tarzan.

Rok Vilčnik
TARZAN
Režija: Matjaž Latin

Igraju: Alen Liverić, Žana Bumber, Dean Krivačić, Mimi Zadarski

JANE: Reci hijeno, Mike – Što misliš o meni?
MIKE: Da si najljepša ženka koju sam ikada vidio.
JANE: Ne smeta ti moja čovjekolikost?
MIKE: Privlači me.
JANE: Privlači? Znači tako? I što bi htio sa mnom? Bi li me pretvorio u strvinu?
MIKE: Ne. Već je Tarzan to napravio.
TARZAN : Ne govorim o svemu Jane.
Da su pavijani moji najbolji prijatelji. Da sam Mumbu našao s odsječenim kljovama. Da su Čarkana odvezli u kavezu. Da dolazi sve više ljudi – nešto zapisuju, promatraju, a na drugoj strani džungle već kopaju buldožeri. Gorile i čimpanze spremaju se otići. Ja sam gospodar džungle, ne svijeta.

Živio sam u njenom svijetu – u svijetu gdje hvataju životinje, stavljaju ih u kaveze, dresiraju, tamane, jedu, prepariraju, prerađuju, prave pokuse na njima, a onda im prave nadgrobne spomenike i vole više nego vlastitu vrstu. Tamo više ne idem!

JANE: Ta džungla… me guši. Gušiiiiii!
Da, istina na početku sam bila oduševljena njome…ali sad… I ljepote i egzotike mi je preko glave a sad mi sve nedostaje. Nedostaju mi auti, miris benzina, križanje ulica u daljini, treperenje semafora u noći. Nedostaju mi kuće- normalne kuće s četiri zida i krovom, vratima i prozorima. Nedostaje mi popodnevna gnjavaža u dućanima i sjedenje po restoranima. Da, nedostaje mi…

https://www.youtube.com/watch?v=7fkG5U5tRyI&feature=emb_logo

Više informacija o programima možete pronaći na www.hnkvz.hr

Rezervacija i kupnja ulaznica na blagajni Kazališta.

Radno vrijeme blagajne: ponedjeljak - petak: 10-12 i od

18-19,30/ subota: 10-12/ nedjelja: sat vremena prije početka

programa/ Kontakt: 042 200 250; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.