Promo film “Rijeka – I miss you” osvojio je srebrnu medalju na New York Festivals - Film & TV Awards 2020

rijeka i miss u
Rijeka promo film, Balduči film Youtube

Promotivni film Turističke zajednice grada Rijeke i produkcijske kuće Balduči film “Rijeka – I miss you” osvojio je drugo mjesto i srebrnu medalju na  New York Festivals - Film & TV Awards 2020.

U moru loših vijesti koje nam svakodnevno stižu, evo jedne dobre i vesele vijesti. Na jednom od najdugovječnijih i najprestižnijih filmskih festivala u Sjedinjenim Državama, NEW YORK FESTIVALS – FILM & TV AWARDS promotivni  film Turističke zajednice grada Rijeke pod nazivom RIJEKA I MISS YOU, osvojio je srebro u kategoriji CORPORATE IMAGE - Public Relations & Social Engagement.Sve prijave, koje su prošle selekciju, ocjenjuju  međunarodni  članovi žirija - nagrađivani profesionalci koji su prepoznati kao lideri u svojim oblastima i predstavljaju istinski „tko je tko“ u međunarodnoj komunikaciji. Preliminarni krug ocjenjivanja odabire pobjednike koji ulaze u finale. Pobjednici (finalisti) dobivaju potvrdu finalista. Daljnji krugovi ocjenjivanja određuju osvajače brončanih, srebrnih i zlatnih medalja prema kategorijama prijava. Dobitnici zlatnih nagrada se tada natječu za nagradu Grand Prix.

Svečana ceremonija dodjele nagrada trebala se održati tijekom NAB SHOWa u Las Vegasu, najvećeg svjetskog sajma digitalne tehnike vezane uz filmsku industriju, ali je sajam otkazan zbog virusa COVID19.Film je snimljen u produkciji BALDUČI FILMA iz Zagreba, producentica i scenaristica  filma je Spomenka Saraga, a redatelj filma je  francuz Herve Tirmarche, kojem je ovo već četvrti film u Hrvatskoj i svaki od njih je  višestruko nagrađivan diljem svijeta.

Promotivni film snimao se na brojnim atraktivnim lokacijama u Rijeci, kojim se Rijeka predstavlja kao cjelogodišnja turistička i city-break destinacija. Filmom se kroz niz atraktivnih kadrova željelo „provesti gledatelja“ kroz grad i posebnosti koje ga krase, od prekrasnog Trsatskog kaštela koji ponosno stoji nad gradom, riječkih muzeja s jedinstvenim eksponatima, vrhunskim delicijama prekrasnih riječkih restorana sve do jedne od najljepših ribarnica u Europi.  Kada se film snimao i kada je izabrana glazbena podloga „I Miss You“, nije se moglo niti naslutiti kako će taj naslov u današnje vrijeme i u ovoj situaciji zapravo biti pravi slogan trenutne turističke situacije. Film je već nagrađen i drugim mjestom u Berlinu na festivalu koji se inače održava u sklopu ITBa u Berlinu, no svečana ceremonija također nije održana radi otkazivanja tog najvećeg turističkog sajma.

Pogledajte film na linku

https://vimeo.com/362083233

ili https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=0MS2Max2n8Y&feature=emb_logo

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.