"Mašta i svašta" - novi YouTube kanal Denisa Bosaka da ne bismo zaboravili maštati

denis bosak
MAŠTA MOŽE SVAŠTA YOUTUBE

I jedan od iznimno talentiranih glumaca najmlađe generacije, Denis Bosak odlučio je u vrijeme pandemije koronavirusa pokrenuti vlastiti projekt, naravno na na YouTube kanalu. Naslov mu je "Mašta i svašta", a kako sam kaže namijenjen je djeci ali i odraslima koji nisu zaboravili maštati. Iako je diplomirao prije samo dvije godine već je ostvario zapažene uloge u mnogim kazališnim, filmskim i televizijskim projektima. U Hrvatskom Narodnom Kazalištu u Varaždinu briljirao je u predstavama Čini barona Tamburlana u režiji Krešimira Dolenčića i Horor diptih u režiji Ksenije Krčar. Ispričao nam je o čemu je riječ, jer i njegov je projekt već iznimno popularan. 

- Osim glume bavim se i dramskom pedagogijom u učilištima u ZKMu, KNAPu i Dječjem kazalištu Dubrava, gdje sam prošle godine imao priliku igrati i u predstavi Legenda o svetom Nikoli u režiji Hrvoja Horvata. Prošle godine počeo sam se aktivnije baviti i sinkronizacijom te sam tako imao prilike posuditi glas mnogim likovima u crtićima. Naravno, i 2020. godina počela je s velikim planovima oko novih predstava, festivala, snimanja (…), no kao i sve ostalo u cijelome svijetu svi su poslovi i projekti stavljeni na čekanje zbog pandemije. Kako se sve u Hrvatskoj počelo zatvarati tako sam i ja završio u samoizolaciji, priča nam  Denis te nastavlja:

Mašta i svašta rođena je iz dokolice

- Kroz dva tjedna u kojima nisam imao ništa pametnije za raditi osim čitati strašne vijesti i slušati još strašnije prognoze, palo mi je na pamet da nam svima treba malo radosti. Kako puno radim s djecom - što u učilištima, što preko dječjih predstava odlučio sam pokrenuti YouTube kanal posvećen upravo našim najmlađima. To je bilo idealno vrijeme - nisam imao drugog posla, bio sam zatvoren s još dvoje ljudi koji također nisu imali što za raditi (imao sam sreće da su pristali biti snimatelji, a u nekoliko trenutaka čak i uskočiti u ulogu ispred kamere), a bilo je očito da svima treba malo zabavnog sadržaja da maknu misli od svega što se događa oko nas.

Kanal se zove Mašta i svašta i posvećen je upravo maštanju! Odnosno važnosti kreativnosti i razvoju mašte kroz cijeli život. Mašta je super moć koju svi imamo i uz čaroliju mašte sve je moguće. Kada uključimo maštu svaka igra postaje zabavnija, a svaki dan ima mogućnost da postane čaroban. Mašta je poseban dar s kojim smo svi rođeni, no kako odrastamo lako zaboravimo na njega - kaže. 

Upravo su zato filmovi na kanalu zanimljivi djeci, ali i odraslima kojima je puno lakše zaboraviti na važnost mašte i kreativnosti, a Denis napominje i da je sve to ispričano kroz pustolovine koje glavni lik doživljava zajedno sa svojim najboljim prijateljem - Maštom, koja je u filmovima prikazana kao pravi lik u ludom kostimu i s ludom frizurom. 

- Osim pustolovina koje zajedno prolaze na kanalu postoji i segment čitanja priče. Priče uglavnom pišem sam, no plan je da kroz nekoliko tjedana te priče pišu i šalju upravo djeca! A po njihovoj radnji Mašta bi snimila kratki film od nekoliko minuta.

Svaki put kad se nova osoba pretplati - jedna vila dobije krila!  

Jako sam sretan da su moji kolege prihvatili ideju i odmah pristali biti gosti na kanalu. Tako su do sada gostovali Matija Di Giorgio kao doktor za maštu, Vini Jurčić kao Estre - kraljica proljeća i Zrinka Jurec - prijatelj glavnog lika čije je prijateljstvo nastalo upravo jer su oboje imali hrabrosti ostati svoji i ne izgubiti svoju maštu. Neki kolege su mi se već javili i izrazili želju da budu uključeni, što me svakako raduje. A u najnovijem filmu imao sam priliku raditi s nevjerojatno talentiranom kompozitoricom Lindom Uran koja je napravila glazbu na tekst pjesme Mašta može svašta koji sam napisao za potrebe kanala i otpjevala ju. Zajedno smo uz pomoć Sabine Novosel snimili video spot na tu pjesmu koji je naišao na mnogo pozitivnih komentara.

Sada naravno imamo puno vremena, pa se kanalu možemo posvetiti u velikoj mjeri, no ako odjek nastavi biti ovako dobar kakav je bio u prvih mjesec dana, volio bih nastaviti raditi na kanalu i stvarati sadržaj o mašti i dalje, nakon što pandemija prođe i sve vrati u normalu. Pozvao bih sve koji vole maštati da dođu na kanal i pogledaju filmove, ako im se svide pozivam ih da se pretplate (u potpunosti je besplatno!) kako bi i dalje mogli biti u toku s novim sadržajem koji će biti objavljivan. Jer kako kažemo i na kanalu: svaki put kad se nova osoba pretplati - jedna vila dobije krila!

Ovo je link na kanal Mašta i svašta: https://www.youtube.com/channel/UC66djh1u1hbgKw5GvRp85Ew

A ovo je link na video spot i pjesmu Mašta može svašta:
https://www.youtube.com/watch?v=kU9jVQpcDMI

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.