Predstavljen program jubilarne 20. sezone kazališta Ulysses

Predstavljen program jubilarne 20. sezone kazališta Ulysses

Na konferenciji za medije održanoj 25. lipnja u zagrebačkoj Kući za ljude i umjetnostLaubi, kazalište Ulysse predstavilo je svoju20. Jubilarnu sezonu, kojaće se održati od 24. srpnja do 18. kolovoza na Malom i Velikom Brijunu.

 

Program su predstavili Ulyssesov osnivač Rade Šerbedžija, umjetnička voditeljica Lenka Udovički, ravnatelj Duško Ljuština, dramaturginja Željka Udovičić Pleština, glazbeni suradnik Davor Rocco teglazbenik Davor Urban, koji se konferenciji priključio putem video linka.

 

Ovogodišnji kazališni program obuhvaća izvedbepro šlogodišnje uspješnice„Tko se boji Virginije Woolf?“, premijernu izvedbu predstave„Moj račun s njima“Miroslava Krleže u izvedbi Rade Šerbedžije, te gostovanje glumca Zijaha A. Sokolovića s autorskim projektom„Lijevo desno glumac“. Glazbenici Damir Urban i Vlatko Stefanovski održat će samostalne koncerte, a po prvi puta Ulysses priprema i glazbeni ciklus„Dani gitare“, u sklopu kojega će nastupati Mate i ŠimunMatišić, Edin Karamazov, Ivan Kapec i Maja Posavec. Ciklus „Danigitare“ zaključitće 08. Kolovoz a  peka kularnik oncert„Legende rock-gitare“, kada će se na velikoj initvrđave Minor na Malom Brijunu okupitigitarističkivirtuozi, zvijezdepovijesnihgrupaizšireregije, evocirajućiuspomene na zlatnodoba rock and rolla.

Proslava 20. obljetniceUlyssesaodržatće se 2. kolovozai to velikimkoncertomRadeŠerbedžije i glazbenihgostiju – Zapadnogkolodvora, DarkaRundeka, Damira Urbana, Vlatka Stefanovskog, Maje Posavec i drugih. U sklopuprogramauživoće se na velikoplatnoizcijelogasvijetajavljatiumjetnici i dugogodišnjiprijateljiUlyssesa, a publiciće bit predstavljena i retrospektivaproteklihdvadesetljećarada, s dosadneprikazanimmaterijalima.

Specifičnostodržavanjaoveproslave je ta da će se program izvoditi na pozornicipostavljenoj na samojobaliMalogBrijuna, dokćepublika s dvavelikaorganiziranabrodateizsvojihvlastitihbrodova i čamacapratitikoncert i ostalapopratnadogađanja.

Ovogodišnjadramskapremijera bit ćeobnovljena monodrama “Mojobračun s njima”, nastalapremapolemičkimzapisimaMiroslavaKrleže u izvedbiRadeŠerbedžije. Prvi puta je postavljena 1974. u režiji Dine Radojevića, a do 1991. godineŠerbedžijaju je odigraoviše od 2 tisuće puta. Nakonvišegodišnjestankeobnovljenu i nadopunjenuverzijuŠerbedžijaćepremijernoizvesti15. kolovoza u Tvrđavi Minor na MalomBrijunu.

Posebnostobljetničkesezone je i projekt„Brijunska soba JamesaJoycea“, audio-vizualnidoživljajsmješten u nezavisnuizložbenuprostoriju u prizemljuhotela Karmen na VelikomBrijunu.Riječ je o posebnouređenojJoyceovojsobi po čijem je kapitalnomdjelu„Uliks“kazalištedobiloime i u kojojćeposjetiteljimoći u individualnimobilascimavidjetislike, fotografije, mape, video snimke, audio zapiseitd., tečutiJoyceuposvećenuglazbu, ilividjetiulomkeizizvedbi. Sobućeizvedbomuživootvoriti Urban, glavniinicijatorideje, a projekt je ujedno i najavavelikogmultimedijalnogprojekta„Uliks“, kojićebitiuprizoren na MalomBrijunu 2021. godine.

Početkom sezone bit će objavljena knjiga o kazalištu Ulysses, koja otkriva što se događalo posljednjih dvadeset godina uz brojne detalje koji do sada nisu bili poznati javnosti, iz perspektive mladog dramaturga Borne Vujčića koji je odrastao s Ulyssesom.

RASPORED 2020.

24.07.2020. petak                              PREDSTAVA Tko se boji Virginije Woolf?
                                               Tvrđava Minor, Mali Brijun

25.07.2020. subota                  PREDSTAVA Tko se boji Virginije Woolf?
                                               Tvrđava Minor, Mali Brijun

26.07.2020. nedjelja              PREDSTAVA Tko se boji Virginije Woolf?
                                               Tvrđava Minor, Mali Brijun

28.07.2020. utorak                  KONCERT Damir Urban
Tvrđava Minor, Mali Brijun

31.07.2020. petak                  PREDSTAVA Lijevo desno glumac, Zijah A. Sokolović
                                               Etnografski muzej, Veliki Brijun

02.08.2020. nedjelja          SVEČANO OBILJEŽAVANJE 20. OBLJETNICE
KONCERT RADE ŠERBEDŽIJE I PRIJATELJA
Gosti: Darko Rundek, Vlatko Stefanovski, Damir Urban, Maja Posavec, Zapadni kolodvor i dr.
Mali Brijun

03.08.2020. ponedjeljak         KONCERT - Dani gitare – Mate i Šimun Matišić
                                               Etnografski muzej, Veliki Brijun

04.08.2020. utorak                KONCERT - Dani gitare - Edin Karamazov
                                               Etnografski muzej, Veliki Brijun

06.08.2020. četvrtak              KONCERT - Dani gitare – IvanKapec, Maja Posavec

                                                Etnografski muzej, Veliki Brijun

 

06.08.2020. subota                  PREDSTAVA Tko se boji Virginije Woolf?
Gostovanje na 71. Dubrovačkim ljetnim igrama

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.