Autorski projekt Boba Jelčića „Tri sestre“, Drame HNK u Zagrebu, 13. i 14. srpnja na 71. Igrama

tri sestre

Autorski projekt Boba Jelčića Tri sestre“ u izvedbi dramskog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu na programu je 71. Dubrovačkih ljetnih igara u ponedjeljak i utorak, 13. i 14. srpnja u 21,30 sati u parku Gradac. U novome autorskom projektu Bobe Jelčića, slavni Čehovljev komad „Tri sestre“ postaje polazišnom točkom iz koje kreće redateljsko i glumačko istraživanje. Projekt preispituje i briše granice kazališne umjetnosti, otvara do sada zatvorene procese unutar kazališne kuće, propituje kako se likovi i motivi iz Čehovljeva vremena odnose prema ovome našemu i na koji način oni razgovaraju s publikom. Kako ne bi ostalo samo na izvedbenom polju, ovaj proces poduzima i stvarne korake ka brisanju zadanih kazališnih okvira, otvaranju prema publici i propitivanju sadržaja koji su sami po sebi razumljivi kazalištu. Čehov i njegov slavni tekst uzet je kao zrcalo sviju nas, koje se djelovanjem glumaca i gledatelja umnogostručuje, stvarajući slojevitu formu međusobnih odnosa koji uvijek korespondiraju sa sadašnjim trenutkom.

Sjajan dramski ansambl zagrebačkog HNK čine Nina Violić u ulozi Olge, Jadranka Đokić kao Maša, Iva Jerković kao Irina, Marin Klišmanić kao Andrej, Daria Lorenci Flatz kao Nataša Ivanovna, a ostale uloge ostvarili su: Ugo Korani, Siniša Popović, Krešimir Mikić, Dušan Gojić, Ivan Colarić. Dramaturgiju potpisuje Mirna Rustemović, scenografiju Aleksandar Denić, kostimografiju Zdravka Ivandija Kirigin, oblikovanje svjetla Aleksandar Čavlek dok su asistentice redatelja volonterke Tjaša Ninić i Marta Tutiš, asistent scenografa Ante Serdar te asistentica kostimografkinje Ana Mikulić

Redatelj Bobo Jelčić na scenu je postavljao Büchnera, Gogolja, Kozarca, B. Straussa, Ionesca, a zajedno s Natašom Rajković potpisuje autorstvo više predstava od kojih su dvije rađene na Dubrovačkim ljetnim igrama: „Radionica za šetanje, pričanje i izmišljanje“ 2003. godine te „Allons enfants“ u Gradskoj vijećnici 2013. godine. Uz kazalište, bavi se i filmom te je godine 2013. na Pulskome filmskom festivalu nagrađen Zlatnom arenom za režiju i scenarij filma „Obrana i zaštita”. 

Ulaznice za predstavu dostupne su preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1). Uz kupnju ulaznica Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10% popusta, a takva kupnja u iznosu od najmanje 500 kuna donosi i voucher koji omogućuje 30% popusta na festivalske suvenire. OTP banka d.d. nastavlja tradiciju podupiranja Igara, a ove godine s programom vjernosti OTPeticom korisnicima omogućuje dodatnih 10% popusta pri kupnji ulaznica na prodajnom mjestu u Festivalskoj palači. Upite vezane za kupnju ulaznica zaprima festivalski Ured prodaje na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefonski broj: 020 / 326 -123. 

Dubrovačke ljetne igre prilagodile su svoje poslovanje preporukama HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 te se moli publiku da se pridržava istih.  

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.