Završila sezona u zagrebačkom HNK: Pogledajte što se očekuje od jeseni

Završila sezona u zagrebačkom HNK: Pogledajte što se očekuje od jeseni

Kazališna sezona 2019./2020. privedena je kraju a zagrebački HNK jedan je od rijetkih svjetskih kazališta koji je imao sreću nastaviti i završiti sezonu.
Nova sezona je pred vratima a upis pretplate svi zainteresirani novi pretplatnici mogu obaviti već 15. srpnja putem weba www.hnk.hr te na blagajni HNK-a u Zagrebu od 31. kolovoza sve do 30.rujna.

Sezonu 2020./2021. osmislili smo vjerujući kako nam upravo teatar u ovim nesigurnim vremenima možda može najviše pomoći. I to podjednako gledateljima kao i umjetnicima. Gledatelje ćemo u idućoj sezoni iznova podsjetiti našim predstavama koliko teatar može biti utjeha, utočište i mjesto za susrete, rekla je intendantica Dubravka Vrgoč.

Ravnatelj Baleta HNK u Zagrebu Leonard Jakovina najavio je premijeru baleta Ponos i predrasude, glasovita klasika Jane Austen, koji će baletno uprizorenje doživjeti u studenome u koreografiji Lea Mujića. Druga baletna premijera bit će Giselle, kraljica romantičnog baleta, koju će koreografirati i režirati poznati španjolski plesač, koreograf i dugogodišnji ravnatelj španjolskoga Nacionalnog baleta Jose Carlos Martinez, a glazbenom izvedbom ravnat će Dian Tchobanov.

Ravnatelj Drame HNK u Zagrebu Ivica Buljan istaknuo je kako je kazalište, nakon zatvaranja i ponovna otvorenja, nastavilo rad u jakom tempu. Nakon lipanjske pretpremijere predstave Kafka na žalu prema djelu Harukija Murakamija u adaptaciji Franka Galatija i režiji Ivice Buljana, premijera ovog začudnog djela bit će u rujnu.

Nakon Murakamija nastavljamo s adaptacijom popularnoga i hvaljenog romana Genijalna prijateljica Elene Ferrante, autorice koja ne otkriva svoj identitet, a koja prati odrastanje dviju djevojčica iz siromašne napuljske četvrti. Na scenu će ju postaviti naš stalni gostujući redatelj Paolo Magelli kojemu se veselimo jer će iznijeti tako veliko djelo, rekao je Ivica Buljan.

Ravnatelj Drame najavio je i remek-djelo ruskoga klasika Nikolaja Vasiljeviča Gogolja - Revizora u režiji istaknutoga kazališnoga umjetnika Sergeja Potapova kojega su gledatelji imali priliku upoznati u Zagrebu tijekom festivala Sanktpeterburške sezone, gdje je gostovao s predstavom Taras. U scenskom prostoru tonskog studija HNK predstavit će se autorski projekt Ivora Martinića Jackpot koji će se baviti temom prijateljstva.

U idućoj sezoni bit će praizveden i pobjednički tekst, najbolji od 166 pristiglih na Natječaj za otkup suvremenog dramskog teksta. Izvest će ga glumački ansambl HNK u Zagrebu.

Ravnatelj Opere Marcello Mottadelli predstavio je operne naslove sljedeće sezone, koju će otvoriti jedna od najpopularnijih i najljepših svjetskih opera – Bizetova Carmen kojom će ravnati Fabrizio Maria Carminati i Josip Šego u režiji Bernarda Arnauda.

Mottadelli je u premijernom ciklusu predstavio Offenbachov Fantasio, koprodukciju Hrvatskoga narodnog kazališta s pariškom Operom Comique, Grand Theatre de Geneve, Opera de Rouen i Opera de Montpellier. Tom koprodukcijom ravnat će Laurent Campellone u režiji Thomasa Jollyja. Predstavljena je i Smrt u Veneciji u režiji slavnoga Ive van Hovea a nastavljajući plodnu suradnju s Muzičkim biennaleom Zagreb, HNK u Zagrebu praizvest će i suvremeno operno djelo Posljednji intermezzo Berislava Šipuša.

Intendantica Dubravka Vrgoč ističe kako od se rujna nastavlja i Festival svjetskoga kazališta, Filozofski teatar kao i, nadamo se, sva planirana gostovanja otkazana zbog pandemije.

 UPIS PRETPLATE

Upis pretplate za postojeće pretplatnike za sezonu 2020./2021. započet će  31. kolovoza i trajati do 30. rujna. Za sve neodržane predstave iz sezone 2019./2020. umanjit ćemo iznos cijene pretplate za novu sezonu. Ako pretplatnici žele zadržati isti pretplatnički ciklus, mjesta kojima su se koristili u ovoj sezoni čekat će ih do 11. rujna.

 ZAŠTO ODABRATI PRETPLATU HRVATSKOGA NARODNOG KAZALIŠTA U ZAGREBU

Osigurajte svoje mjesto i gledajte najbolje dramske, operne i baletne predstave po najpovoljnijim cijenama. Omogućujemo obročno plaćanje: Diners i Visa Premium 3 rate, ostale kartice 2 rate. Na vašu navedenu adresu šaljemo mjesečni raspored predstava kako biste bili upućeni kada  je na rasporedu predstava iz vaše pretplate. Najavljeni program trudit ćemo se održati, no kako su moguće promjene iz opravdanih razloga, o njima ćete uvijek biti pravodobno obavještavani.

KAKO KUPITI PRETPLATU HRVATSKOGA NARODNOG KAZALIŠTA U ZAGREBU

Umanjenje iznosa pretplate:

Za neodržane predstave u sezoni 2019./ 2020. zagrebački HNK omogućuje pretplatnicima umanjenje cijene njihove nove pretplate. Iznos popusta izračunat je na temelju neodržanih predstava, a tu informaciju moguće je dobiti na navedenim kontaktima. Popust se isključivo može ostvariti prigodom upisa pretplate na blagajni HNK u Zagrebu.

Upis pretplate:

Upis pretplate i preuzimanje kartica vrši se na blagajni HNK u Zagrebu. Ako se pretplata kupuje gotovinom, mora biti plaćena odjedanput, dok plaćanje karticama omogućuje obročnu kupovinu (Diners i Visa Premium 3 rate, ostale katice 2 rate). Ljubazno molimo sve pretplatnike da provjere svoje  podatke odmah pri  preuzimanju pretplatničkih kartica, jer se naknadne reklamacije neće uvažavati.

 Novi pretplatnici

Upis pretplate za nove pretplatnike za sezonu 2020./2021. započet će  15. srpnja i trajati do 30. rujna – putem weba od 15. srpnja, te na blagajni HNK-a u Zagrebu od 31. kolovoza.

Cjenik će biti objavljen na webu i isti je kao i protekle godine.

 

NAPOMENA: Europska pretplata br. 6 u sezoni 2020./2021. nije u ponudi

Blagajna za upis pretplate
Radnim danom od 10 do 13 sati i od 16 do 19 sati
Subotom od 10 do 13 sati

 KONTAKT
Informacije o pretplati mogu se dobiti na sljedećim brojevima telefona:

01 4888 412

01 4888 414

01 4888 419

Ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.