Otvorenje 'Brijunske sobe Jamesa Joycea' na Velikom Brijunu

soba
ulisses ulisses

Otvorenje audio – vizualnog projekta „Brijunska soba Jamesa Joycea“, nastalog prema ideji Damira Urbana, u organizaciji kazališta Ulysses i Nacionalnog parka Brijuni, održat će se u ponedjeljak, 27. srpnja 2020. u 12:00 sati u prizemlju Hotela Karmen na Velikom Brijunu.Projekt je zamišljen kao multimedijalni doživljaj smješten u nezavisnu izložbenu prostoriju, posebno uređenu i zamišljenu kao Joyceova soba, u kojoj će posjetitelji (poštujući trenutne epidemiološke propisane mjere) moći u individualnim obilascima ili u posjetu minimalnog broja ljudi vidjeti posebno pripremljena djela – slike, fotografije, mape, video snimke, audio zapise, rekvizitu…. U prethodno najavljenim terminima, u točno određeno vrijeme, čut će Joyceu posvećenu glazbu koja će se moći čuti isključivo u ovome prostoru, vidjeti ulomak izvedbe, snimke.Prostor će, s jedne strane, interpretirajući zamišljenu Joyceovu sobu ponuditi i edukacijsku i umjetničku funkciju, nudeći da posjetitelj istovremeno kroz glazbu, fotografije, knjige, interpretacije, novinske članke i pisane zapise nauče nešto novo, kako o samom Joyceu i romanu Uliks, tako i o Kazalištu Ulysses.

S druge strane, ovaj prostor bit će mjesto otkrivanja načina na koji su umjetnici u svom radu proživjeli i stvarali posvećeni i nadahnuti likom i djelom Jamesa Joycea.Posjetitelji će moći preuzeti i aktivnu ulogu, na način da će u sobi moći ostaviti svoj rad, misao, doživljaj, koji bi se sljedeće godine mogao uključiti u nastavak Joyceove sobe u istom ili nekom drugom obliku i prostoru.Sobu će svečano otvoriti izvedbom uživo Damir Urban, potom će u različitim intervalima svojim izvedbama i umjetničkim izričajem prostor “oživjeti” umjetnici kao što su Nigel Osborne, Zijah Sokolović, Matija Ferlin, Livija Pandur itd. Susretima s autorima u prostoru Joyceove sobe imat će priliku prisustvovati i gledatelji putem društvenih mreža prateći online video prijenos.

Projekt sobe Jamesa Joycea ujedno je uvod i najava velikog multimedijalnog projekta „Uliks“ koji će biti uprizoren na Malom Brijunu 2021. godine. u produkciji kazališta Ulysses.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.