Putujuća projekcija kratkometražnih filmova Betina na otoku Zlarinu

Putujuća projekcija kratkometražnih filmova Betina  na otoku Zlarinu

Kulturno ljeto na otoku Zlarinu završilo je u filmskom tonu. Putujuća projekcija kratkometražnih filmova Betina Film Festivala (BAFF) privukla je brojne Zlarinjane i turiste. Filmsku projekciju  otvorio je direktor Betina Film Festivala, Frane Bilić koji se zahvalio Katarini Gregov, direktorici Turističke Zajednice Zlarin što je ugostila ovu putujuću projekciju i omogućila prikazivanje na otoku.

Publika je imala priliku pogledati neke od najboljih filmova prvog i drugog izdanja festivala. Uz animirani film ‘Biciklisti’, redatelja Veljka Popovića   kratko filmsko putovanje upriličio je i zlarinski redatelj i glumac Leon Lučev.
Autor pobjedničkog filma drugog izdanja festivala ‘Malo se sjećam tog dana’ zahvalio se Betina Film Festivalu što su prepoznali i nagradili njegov rad, ali i što su po prvi put doveli i prikazali film publici na njegovom rodnom Zlarinu.

Gost iznenđenja  bio je protagonist dokumentarnog filma ‘Uvik isto’, šibenski košarkaš Dario Šarić . Ispred platna pridružila mu se i redateljica filma Slavica Šnur koja je rekla kako je to film o ljubavi i o  čovjeku koji je uspio u onome što najviše voli, ali ostao uvijek isti poštujući svoju obitelj, tradiciju i voljenu Dalmaciju.

Foto: Bruna Alfier

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.