Predstava „Čini barona Tamburlana“ na 27. Festivalu glumca u Vinkovcima

Predstava „Čini barona Tamburlana“  na 27. Festivalu glumca u Vinkovcima

Večeras, 11. rujna u 20 sati Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu gostuje u Kazalištu "Joza Ivakić" u Vinkovcima u sklopu 27. festivala glumca s predstavom anonimnog autora Čini barona Tamburlana u režiji Krešimira Dolenčića.

Ovo je jedini festival u Hrvatskoj na kojemu je u središtu isključivo glumac. S toga su na Festivalu glumci izbornici, domaćini i članovi ocjenjivačkoga suda te se nagrade dodjeljuju samo za glumačka ostvarenja jer je glumac središte predstave, kazališta i svakog kazališnog događaja.

Glumac je početak i zametak kazališnog čina, tijelo i duša piščeva djela.  Glumac - i sam i kao mnoštvo - može s punim pravom reći "Kazalište - to sam ja!". Iz skromnosti i ljubavi prema teatru on to nikada ne izgovara i zato, kako bismo potakli, afirmirali i popularizirali, godinama u drugi plan potiskivano glumačko stvaralaštvo, posvećujemo mu ovaj Festival. (preuzeto sa stranice HDDu-a)

U predstavi glume: Vid Balog, Ognjen Milovanović, Robert Plemić, Denis Bosak, Zdenko Brlek, Barbara Rocco, Jakov Jozić, Matko Buvač, Jasminka Pomper, Damir Puja, Rajko Hergotić, Mladen Jerneić Grof Erdödy.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.