Opera i u vašem domu: Glazbene večeri u zagrebačkom HNK-u

Opera i u vašem domu: Glazbene večeri u zagrebačkom HNK-u

HNK u Zagrebu u tijekom veljače započeo je seriju glazbenih večeri u izvedbi orkestra Opere i solista Opere kazališta. Ujedno, s izvedbama pred publikom pokrenuto je emitiranje koncerata uživo na službenoj mrežnoj stranici kazališta – www.hnk.hr.

Na taj način najljepše operne arije u izvođenju opernih solista HNK u Zagrebu kao i koncertne izvedbe orkestra Opere doći će i u domove vjerne publike kazališta.

Prva serija prijenosa koncerata dostupna je svim gledateljima bez naplate.

Raspored izvedbi:

  1. veljače u prijenosu uživo iz foajea kazališta gledatelji će moći uživati u kolažu opernih arija koje će izvoditi solisti Ivana Lazar, Sofia Ameli Gojić i Ljubomir Puškarić uz klavirsku pratnju Vjekoslava Babića.
  2. veljače također iz foajea orkestar Opere izvodit će skladbe skladatelja Poulenca i Šostakoviča.
  3. veljače, koncertom Ljubavne arije u izvedbi solista Lane Kos, Tomislava Mužeka i Davora Radića uz klavirsku pratnju Nine Cossetto, započet ćemo s naplatom prijenosa uživo.
  4. veljače solistica Dubravka Šeparović Mušović i orkestar Opere uz ravnanje Josipa Šege izvodit će pjesme i serenade skladatelja Johannesa Brahmsa.
  5. veljače na fantastično glazbeno putovanje od Rusije do Hrvatske gledatelje će povesti operni solisti Tamara Franetović Felbinger, Stjepan Franetović, Luciano Batinić, uz klavirsku pratnju Nine Cossetto.
  6. veljače orkestar Opere i solistica Ivana Lazar upriličit će Skandinavsku večer na pozornici zagrebačkog HNK.

 

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.