Rezervirajte ulaznicu za novi kazališni hit HNK u Varaždinu "Pazi na prazninu", ovog vikenda

Rezervirajte ulaznicu za novi kazališni hit HNK u Varaždinu "Pazi na prazninu", ovog vikenda

U petak, 12. ožujka i subotu 13. ožujka s početkom u 19,30 sati na Velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu očekuju vas izvedbe autorskog projekta “Pazi na prazninu” autora i redatelja Romana Nikolića i dramaturginje Olje Lozice.

 Predstava je to koja postavlja pitanje što znači biti drugi i drugačiji, kao i koliko smo bez obzira na to što smo drugi, zapravo i drugačiji. Što mi kao ljudi pretpostavljamo o drugima i koliko te pretpostavke, a u većini slučajeva su naučeni obrasci prepoznavanja dovode do osuđivanja. Kada bismo prestali plošno definirati ljude s kojima se susrećemo i pokušali shvatiti njihove boli, strahove, borbe i patnje uvidjeli bismo paletu sličnosti s kojim imamo više zajedničkih točaka nego različitosti. Stanica na kojoj se susreću protagonisti predstave postaje susret drag performansa, tragičnih junaka  i “moralnih” prokazivanja kroz formu fragmenata dokumentarističkih prikaza. 

Igraju: Hana Hegedušić, Iva Kraljević, Robert Plemić, Beti Lučić i Spazam Orgazam.

Više: https://www.hnkvz.hr/predstave/pazi-na-prazninu-autorski-projekt-romana-nikolica/

 

Rezervacija i kupnja ulaznica na blagajni Kazališta. Kontakt: 042 200 250; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

https://www.youtube.com/watch?v=f1J_IBe38t8

https://www.youtube.com/watch?v=8LYZg-LWDo0&t=153s

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.