Zagrebački HNK: Dar publici – stream koncerta Arije iz latinske trilogije

Zagrebački HNK: Dar publici – stream koncerta Arije iz latinske trilogije

Besplatnim streamom koncerta Arije iz latinske trilogije Giuseppe Verdija u subotu 8. svibnja Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu obilježit će Europske dane opere. Tako će se pridružiti i proslavi Dana Europe koja se održava 9. svibnja.

Koncert Arije iz latinske trilogije Giuseppe Verdija dar je publici koja će arije iz tri operna remek djela (Rigoletta, Traviate i Trubadura) moći pogledati na službenim stranicama kazališta u subotu s početkom u 20 sati.

Dovoljno je posjetiti stranicu www.hnk.hr i besplatno pogledati prijenos koncerta koji je u kazalištu izveden 17. ožujka.

Gledatelji će moći uživati u nastupu solista i orkestra Opere kojim je ravnao maestro Antonello Allemandi. Arije Rigoletta, Traviate i Trubadura izvodili su solisti Siniša Hapač, Luciano Batinić, Ivana Lazar, Tomislav Mužek, Dubravka Šeparović Mušović, Lana Kos, Stjepan Franetović i Ljubomir Puškarić.

Utjelovljujući principe ottocento opere, ova tri djela pokazuju suvremeno majstorstvo i slobodu umjetničkoga izričaja te nepogrešiv osjećaj za dramsku svrhu, zbog čega i prevladava mišljenje da su upravo te tri opere najzrelija djela talijanske romantične melodrame.

Europski dani opere pokrenuti su 2007. godine u povodu obilježavanja 400 godina postojanja opere kao glazbeno-scenskoga djela, a radi  pozicioniranja opere u središte kulturnih zbivanja te poticanja zanimanja za operu u suvremenome društvu.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.