Dvije svjetske premijere umjetničke organizacije VRUM: Predstave Lover`s Disco(urse) i Noću spremne za kazališne daske

Dvije svjetske premijere umjetničke organizacije VRUM: Predstave Lover`s Disco(urse) i Noću spremne za kazališne daske

Umjetnička organizacija VRUM u lipnju je za svoju publiku pripremila čak dvije svjetske premijere predstava u režiji i koreografiji Varaždinke Sanje Tropp Frühwald.

Naime, 23. lipnja 2021. će se u sklopu međunarodnog SCHÄXPIR festivala održati premijera dječje predstave „Noću“, dok će već 26. lipnja pozornica jednog od najvećih europskih kazališta za mladu publiku u bečkom MuseumQuartieru ugostiti plesnu predstavu popraćenu live glazbenom izvedbom „Lover`s Disco(urse)”.

Predstava „Noću“ nastala je u koprodukciji VRUM-a, bečkog SCHÄXPIR festivala i hrvatskog Kliker Festivala, a temelji se na motivima istoimene knjige Wolfa Erlbrucha. Autori nas vode na putovanje u noć, doba dana koje je sve samo ne jednolično i pospano, te otkrivaju što se to točno događa kada svi navodno spavaju. Predstava „Noću“ obećaje magično i uzbudljivo iskustvo za sve posjetitelje te slavi otpornost ljudskog duha u najmračnijim vremenima.

Uz premijeru, publici su na raspolaganju i dodatni termini 24. i 25. lipnja, dok će se hrvatska premijera održati u listopadu ove godine, u sklopu 6. Kliker festivala. "6.lipnja 2021. na redu je premijera ljubavno plesne predstave „Lover`s Disco(urse)”, nastale u koprodukciji kazališta Dschungel Wien i Kliker festivala, a sam projekt hrvatskoj je publici prezentiran u sklopu prošlogodišnjeg Klikera u Varaždinu.

VRUM, kao međunarodni kolektiv umjetnika, ovog puta okuplja međugeneracijski queer umjetnički tim sastavljen od čak 7 vrhunskih plesnih umjetnika (različitih backgrounda) i glazbenika od 16 do 60 godina, iz Austrije, Mađarske, Italije, Izraela i Tajvana. Riječ je o sedam ljubavnih aktivista koji kreću u potragu za „pravom ljubavi“ i istražuju svakodnevne, ali i emocionalno ekstremne situacije. Koliko daleko idem zbog ljubavi i usuđujem li se zbog nje riskirati sve?

Ova plesna predstava će vas zasigurno zaintrigirati, ali i podsjetiti kako je izgubiti tlo pod nogama, pasti, poletjeti visoko na Kupidovim krilima; podsjetiti kakva je zaljubljenost.

„Lover`s Disco(urse)”, vas poziva na premijeru i /ili popratne izvedbe, točnije na party na kojem se slave ljubav i ljubavnici, požuda i raznolikost te iznad svega: sloboda! Sloboda voljeti - koga god i kako god želimo.

Nakon premijere, slijede izvedbe 27. i 28. lipnja 2021., a zatim predstava seli u berlinsko kazalište za mlade Theater Strahl.

Inače, umjetnička organizacija VRUM iza sebe ima više od 20 odrađenih međunarodnih koprodukcija autorskih predstava, uključujući i prijašnje suradnje s Dschungel Wien kazalištem za mlade, etabliranim kreativnim i umjetničkim centrom razmjene u kojem svoje mjesto uvijek pronađu najrazličitiji oblici izvedbe. Jedan od glavnih zajedničkih interesa je intelektualna emancipacija publike, posebno mladih, bez obzira na njihovo podrijetlo, spol i socijalnu pozadinu. Fokus je na osnaživanju mladih u pronalasku svog mjesta na ovom svijetu.

Premijere predstava, kao i sve ostale izvedbe, će se održati u skladu s preporukama epidemiologa, a sve s ciljem osiguravanja maksimalne sigurnosti svih izvođača, sudionika i posjetitelja.

Ulaznice za predstavu „Noću“ možete nabaviti na web stranici www.schaexpir.at, a za predstavu „Lover`s Disco(urse)“ na www.dschungelwien.at.

Predstava Lover`s Disco (urse)

Svjetska premijera, 26.06.2021, 19:30h

Dance Theater, 70 min. 14+

 

Koncept, režija & koreografija: Sanja Tropp Frühwald

Dramaturgija & tekst: Cornelius Edlefsen

Scena & kostimi: Mael Blau

Asistentica scenografa: Camilla Smolders

Svjetlo: Tom Barcal

Glazba: Imre Lichtenberger Bozoki

Producenti: Melika Ramić, Dejan Košćak

Asistent režije i produkcije: Till Frühwald

PR: Magdalena Stolhoffer

Fotografija: Alek Kawka

Promo video: Moritz Wallmüller

Produkcija: VRUM performing arts collective

Koprodukcija: Dschungel Wien - Theaterhaus für junges Publikum, KLIKER Festival

Izvođači: Gat Goodovitch, Dada JV, Milano Leeb, Imre Lichtenberger Bozoki, Bandi Meszerics, Giordana Pascucci, Maira Darja Horvath

Izvedbe:

26.06.2021, 19:30 sati (premijera)

27.06.2021, 19:30 sati

28.06.2021, 10:30 sati

 

Predstava Noću

Svjetska premijera, 23.06.2021.

VRUM Performing Arts Collective, SCHÄXPIR (Austrija / Hrvatska)

50 min, 4+

 

Režija i koreografija: Sanja Tropp Frühwald

Dramaturgija: Cornelius Edlefsen

Izvedba: Jolyane Langlois

Glazba: Oliver Stotz

Scena & kostimi: VRUM & Thomas Garvie

Video: Wolfgang Pielmeier

Svjetlo: Dina Marijanović

Producent: Till Frühwald

Produkcija: VRUM

Koprodukcija: Schäxpir festival, Kliker festival

 

Izvedbe:

Landestheater, Linz:

23.06.2021, 10:00 sati (premijera)

23.06.2021, 14:00 sati

24.06.2021, 09:30 sati

24.06.2021, 16:00 sati

25.06.2021, 13:00 sati

25.06.2021, 15:00 sati

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.