HNK u Varaždinu o okviru Vikenda u Kazalištu poziva publiku na dvije sjajne predstave i sjećanje na Mani

HNK u Varaždinu o okviru Vikenda u Kazalištu poziva publiku na dvije sjajne predstave i sjećanje na Mani

U subotu, 13. 11. s početkom u 19,30 sati na Velikoj sceni odigrat će se predstava PAZI NA PRAZNINU Romana Nikolića. Predstava je na nedavno održanom Festivalu "Teatar na raskršću" u Nišu osvojila čak 4 nagrade (predstava u cjelini, režija, scenografija i kostimografija). Igraju: Hana Hegedušić, Iva Kraljević, Robert Plemić, Beti Lučić i Spazam Orgazam.

 Ovu izvedbu posvećujemo velikoj hrvatskoj teatrologinji, dramaturginji, kazališnoj kritičarki i spisateljici Mani Gotovac koja nas je napustila 13. 11. 2019. godine. Varaždincima je Mani posebno ostala u sjećanju s predstavom Pričaj mi o Gorkome, snažnoj ljubavnoj priči dubokih emocija. 

Kazalište i ljubav su za Mani bili esencija života, ona ih je zaista živjela cijelim bićem i nikada nećemo zaboraviti njezine riječi: "Pričati o ljubavi, kao i voljeti, trebamo uvijek!“.

Predstava PAZI NA PRAZNINU  dobila je čak četiri nagrade te tako postala apsolutni pobjednik međunarodnog Festivala Teatar na raskršću koji se održao u Nišu u Republici Srbiji. Festival Teatar na raskršću ima za cilj afirmaciju sličnosti i razlika kulturnog identiteta država i naroda koji dijele isti kulturni prostor, jačanje međunarodne kulturne razmjene, promoviranje kazališne umjetnosti, balkanskog kulturnog prostora, kao i razmjenu ideja i kazališnih praksi. Publika je tako na Festivalu gledala predstave iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Bugarske, Srbije i Rumunjske.

Nagrade predstavi PAZI NA PRAZNINU dodijeljene su u sljedećim kategorijama:

  1. najbolja predstava u cjelini
  2. najbolja režija (Romano Nikolić)
  3. najbolja scenografija (Zdravka Ivandija Kirigin)   
  4. najbolja kostimografija (Zdravka Ivandija Kirigin)

Više o predstavi: https://www.hnkvz.hr/predstave/pazi-na-prazninu-autorski-projekt-romana-nikolica/

 JAJE

U nedjelju, 14. 11. s početkom u 17 sati na Velikoj sceni održat će se predstava za djecu Zlatka Krilića JAJE u režiji Dubravka Torjanca.

Predstava JAJE je edukativna, zabavna i raspjevana, s očaravajućim lutkama koje animiraju znalci: Filip Eldan, Nikša Eldan i Katarina Arbanas. Scenografiju i lutke je osmislio Ivan Duić, glazbu na stihove Vesne Kosec-Torjanac je skladao Vid Novak Kralj, kostimografkinja je Žarka Krpan, a redatelj Dubravko Torjanac.

Prihod od ulaznica namijenjen je Udruzi "Životni zov" koja je nedavno u požaru izgubila kućicu za napuštene mace.

Više o predstavi: https://www.hnkvz.hr/predstave/jaje/

 

Ulaznice su u prodaji na blagajni Kazališta. Kontakt blagajne: 042 200 250; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.