Varaždin - na sceni HNK za kraj tjedna "Enigmatske varijacije"

Varaždin - na sceni HNK za kraj tjedna "Enigmatske varijacije"

Varaždin - na sceni HNK za kraj tjedna pogledajte "Enigmatske varijacije" / subota, 8. siječnja u 19,30 sati na Velikoj sceni.

O sadržaju Enigmatskih varijacija ne bi se smjelo reći baš mnogo, ništa više od onoga što bi pisalo u općenitoj napomeni na stražnjoj korici dobrog trilera: susret dvojice muškaraca na zabačenom otoku blizu Sjevernog pola rezultira neočekivanim obratima.

 

Autor Enigmatskih varijacija Éric-Emmanuel Schmitt (dramatičar, romanopisac, esejist, filmski scenarist i redatelj) spada u najistaknutije i najizvođenije suvremene francuske autore. Njegova djela prevedena su na 50-ak jezika, drame se izvode u 50-ak zemalja svijeta. Uz brojne prestižne književne nagrade, za svoj kazališni rad je 2001. nagrađen godišnjom nagradom Francuske akademije za kazališno stvaralaštvo. 2016. je postao član žirija Akademije Goncourt. 

Redateljica predstave je Helena Petković, a u predstavi igraju Stojan Matavulj koji je na međunarodnom Festivalu glumca ZAPLET 13 u Banjoj Luci odlukom žirija proglašen najboljim glumcem Festivala za ulogu Abela Znorka i mlada snaga ansambla HNK u Varaždinu Karlo Mrkša.

 Ulaznice su u prodaji na blagajni Kazališta. Kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; 042 200 250.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.