Kerekesh teatar najavio 13. festival smijeha koji će se održati od 4. do 13. ožujka diljem varaždinske županije

Kerekesh teatar najavio 13. festival smijeha koji će se održati od 4. do 13. ožujka diljem varaždinske županije

Festival smijeha Kerekesh teatra koji će se ove godine održati 13. put i to od 4. do 13. ožujka u gradovima i općinama diljem Varaždinske županije s gostovanjima prijateljskih kazališta iz Hrvatske i inozemstva, najavili su u gradskoj vijećnici organizatori Ljubomir i Jan Kerekeš, a press konferenciji nazočio je i gradonačelnik grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj.

„Moje geslo koje uvijek ponavljam jest da trebamo živjeti, ne samo postojati, a Kerekesh Teatar je to na najbolji način i kroz pandemijsku 2021. godinu pokazao i napravio. U Varaždinu smo prošle godine uspjeli organizirati sve manifestacije koje smo zacrtali. Vremena u kojima živimo su ozbiljna i zato nam je smijeh potreban više nego ikad da bi sačuvali svoje zdravlje. Ljubomir i Jan Kerekeš jedni su od glavnih ambasadora našeg grada.

Grad Varaždin je za manifestacije koje organizira Kerekesh Teatar namijenio 190 tisuća kuna što pokazuje da zaista podupiremo nezavisnu kulturnu scenu. Također, prije dva mjeseca izdali smo građevinsku dozvolu za Kulturni centar Kerekesh Teatra i ja se nadam da ćemo kroz godinu, dvije, ovakvu konferenciju za novinare imati u novim prostorima Kerekesh Teatra. Želim vam puno uspjeha u realizaciji za što imate punu podršku. Isto tako, puno uspjeha u organizaciji ovogodišnjeg Tjedna smijeha na koji pozivam varaždinsku, ali i publiku cijelog sjevera Hrvatske.“ – istaknuo je gradonačelnik Neven Bosilj na konferenciji za novinare.

Uspjeh festivalu u Kerekešima poželjela je i direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth: „Ljudi su željni smijeha, pogotovo u posljednje dvije pandemijske godine, da uz malo smijeha pobjegnemo od surove svakodnevice, briga i problema. Vjerujem da će ovogodišnji Tjedan smijeha, kao i svi dosad, biti dobro posjećen, ali i da će oboriti rekorde. Tjednom smijeha otvaramo i ovogodišnju festivalsku sezonu u Varaždinu koja će biti iznimno bogata, ako nam to epidemiološke mjere dozvole. S pravom možemo reći da grad Varaždin živi cijele godine s preko deset sadržajno različitih, ali iznimno kvalitetnih festivala i manifestacija kojima privlačimo posjetitelje i goste, ali i stvaramo novu publiku. Ponosni smo na ljude koji ih organiziraju i zahvaljujući kojima Varaždin možemo promovirati i kao grad festivala.“ – rekla je Jelena Toth i zahvalila cijelom timu Kerekesh teatra na velikom trudu kojeg ulažu.

 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.