Ana Krčar Velimirović, Roberta Barat i Vladimir Krušić - nagrađeni su dramski pedagozi HNK-a u Varaždinu

Ana Krčar Velimirović, Roberta Barat i Vladimir Krušić - nagrađeni su dramski pedagozi HNK-a u Varaždinu

Za svoj dugogodišnji rad s mladima u Dramskom studiju mladih HNK-a u Varaždinu nagrade je dobilo troje dramskih pedagoga -  Ana Krčar VelimirovićRoberta Barat i Vladimir Krušić. Među dobitnicima su nagrada i priznanja za 2021. Hrvatskog centra za dramski odgoj (HCDO), a koje se dodjeljuju istaknutim pojedincima i ustanovama za doprinose dramskom i kazališnom odgoju.

Ana Krčar Velimirović dobila je Nagradu za poseban doprinos širenju i unapređivanju dramskoga odgoja u lokalnoj zajednici ostvaren dugogodišnjim predanim radom s djecom predškolske i mlađe školske dobi, osmišljavanjem edukativnih programa i radionica i primjenom dramsko pedagoških metoda poglavito u predškolskom odgoju te mentorskim i praktičnim radom sa studentima učiteljskih fakulteta.

Roberti Barat dodijeljena je Nagrada za poseban doprinos dramskom odgoju u Hrvatskoj ostvaren sustavnim dramsko-pedagoškim radom u školskom i izvan  školskom okružju, osmišljavanjem i vođenjem edukativnih programa i radionica, primjenom dramsko-pedagoških metoda u razrednoj nastavi, mentorskim radom sa studentima te sudjelovanjem u stvaranju stručnih priručnika.

Voditelj Kazališnog studija dr. sc. Vladimir Krušić dobitnik je Nagrade za trajan doprinos razvoju dramsko pedagoške struke u Hrvatskoj ostvaren dugogodišnjim praktičnim i teorijskim djelovanjem, što između ostaloga uključuje i osnivanje HCDO-a te pokretanje Kazališnog studija mladih HNK u Varaždinu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.