Nakon premijere uz Dane Grada Čakovca, predstava “Mala seoska priredba” uzela nagradu u Vodicama

Nakon premijere uz Dane Grada Čakovca, predstava “Mala seoska priredba” uzela nagradu u Vodicama

U čakovečkoj dvorani Centra za kulturu održana je premijera predstave Dramskog studia Dada i Kazališne družine Štolcer, “Mala seoska priredba”, a u okviru ovogodišnjeg obilježavanja Dana Grada Čakovca.

Autorica teksta je Kristina Štebih prema tekstovima Ladislava Smoljaka i Zdeneka Sveraka, pod redateljskom palicom Davora Dokleje, likovno oblikovanje Ruse Trajkove, oblikovanje rasvjete Marija Zelenbabe. Glazbeni aranžman potpisuje Tomislav Cvrtila, a izvode Andrija Goričanec, David Dolenec i Nikola Kraljić.

Predstava je u Čakovcu oduševila publiku, među kojom je bila i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini, a o kvaliteti izvedbe govori i činjenica kako je na nedavno održanom Festivalu kazališnih amatera Međimurja u Prelogu proglašena najboljom predstavom u cjelini.

Osim ove najznačajnije nagrade dobitnici nagrada su i glumci: Neven Matoša / Najbolja muška sporedna uloga: za ulogu direktora u predstavi i Jelena Dokleja / Najbolja ženska sporedna uloga: za ulogu Darinke u predstavi. Posebne pohvale dobili su za scenografiju Rusa Trajkova i Davor Dokleja te za najbolju glumačku minijaturu Silvio Štefanac.

Mala seoska priredba tako je krajem svibnja predstavljala Međimursku županiju na ovogodišnjem Festivalu kazališnih amatera Hrvatske u Vodicama i kući donijela vrijedno priznanje, nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu. Ista je naime pripala Dijani Kirić za ulogu Vipičke u predstavi “Mala seoska priredba”.

O predstavi:

Ovo je priča o jednom malenom gradu u kojem se obilježava jedan veliki svečani dan. Slavi se Dan grada, a jedna malena amaterska družina za tu prigodu priprema priredbu gradonačelnici u čast. Priredbu je osmislio i napisao sam ravnatelj kulturnog doma. No, dan prije same svečanosti glavni glumac je pobjegao glavom bez obzira. Ravnatelj kulturnog doma, snalažljiv kakav je, u pomoć zove velikog i nadaleko poznatog glumca iz Zagreba. On će svečanost spasiti i trud ove male družine opravdati. Ili možda ipak neće…

Glume:
Natali Vurušić – Vladek
Dijana Kirić – Vipička
Mara Barbić – Vrtirepka
Jelena Dokleja – Darinka
Amra Hrlec – Helga
Jakov Feher – Jakov
Neven Matoša – Direktor
Silvio Štefanac – Dražen

Glume i pjevaju:
Siniša Obadić – Dirigent Brava
Ivica Mikolaj – Zboraš Ivić
Dejan Buvač – Zboraš Mali
Kristina Štebih – Zborašica Krista
Anja Zanjko – Zborašica Anka
Martina Roža – Zborašica Ivka

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.