Prodaja ulaznica za 28. Sarajevo Film Festival počinje danas na blagajni BKC-a, a evo i programa

Prodaja ulaznica za 28. Sarajevo Film Festival počinje danas na blagajni BKC-a, a evo i programa

Foto Fena/SFF SARAJEVO, 8. augusta (FENA) - Danas u 10.00 sati u Main Box Officeu (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) počinje prodaja ulaznica za filmove iz programa 28. Sarajevo Film Festivala, uključujući i film otvaranja " Trokut tuge" Rubena Östlunda. Prvih deset kupaca bit će nagrađeno s deset besplatnih kinoulaznica u različitim programima.

Ulaznice za filmove iz programa 28. Sarajevo Film Festivala su u prodaji i online, a mogu se kupiti na tickets.sff.ba ili putem web stranice Sarajevo Film Festivala: www.sff.ba. Plaćanjem ulaznica UniCredit MasterCard® karticama putem online platforme ostvarujete popust od 30 posto. Više informacija o Box Officeu možete pronaći na linku: https://www.sff.ba/stranica/box-office Raspored projekcija možete pronaći na linku: https://www.sff.ba/stranica/program-2 Sarajevo Film Festival održat će se od 12. do 19. kolovoza. SFF

SFF predstavlja filmove 28. Sarajevo Film Festivala

Program U fokusu 28. Sarajevo Film Festivala donosi najbolja ostvarenja regionalne kinematografije iz prošle i ove godine. Izbor je to snažnih ostvarenja kako već afirmiranih umjetnika tako i debitanata koji su postigli uspjehe na prestižnim filmskim festivalima u svijetu ili na domaćem tržištu.

Predstavljamo filmove programa U fokusu 28. Sarajevo Film Festivala

“Mislim da će gledatelji i ove godine uživati ​​u programu koji, osim filmova Ulricha Seidla i Cristiana Mungiua, uključuje i druge važne regionalne filmove. Tu je i redatelj Stefan Arsenijevć s filmom STRAHINJA BANOVIĆ, koji je malo regionalno iznenađenje, ali ima i zanimljivih debitantskih filmova poput TENDER, BROADWAY i VIZURE LEPTIRA. Regionalna kinematografija je sa svojim autorima već nekoliko godina u samom vrhu svjetske kinematografije sa snažnom prisutnošću na festivalima A kategorije“, rekla je Elma Tataragić, selektorica programa U fokusu.

Ulaznice
Za filmove iz programa 28. Sarajevo Film Festivala u prodaji su online ulaznice koje se mogu kupiti na tickets.sff.ba ili putem web stranice Sarajevo Film Festivala: www.sff.ba. Plaćanjem ulaznica UniCredit MasterCard® karticama putem online platforme ostvarujete popust od 30%. Glavna blagajna (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) otvara se u ponedjeljak, 8. augusta u 10 sati.

PROGRAM 28. SARAJEVO FILM FESTIVALA:

BROADWAY

Grčka, Francuska, Rumunjska, 2021., 97 min.
Redatelj: Christos Massalas
Uloge: Elsa Lekakou, Foivos Papadopoulos, Stathis Apostolou, Rafael Papad, Salim Talbi, Christos Politis

Nelly je pobjegla od svoje bogate, kontrolirajuće obitelji. Dok pleše u striptiz klubu, upoznaje Marcosa, malog, ali karizmatičnog gangstera, koji joj pomaže pobjeći od očuhovih pristaša. Markos ubrzo postaje njezin zaštitnik i ljubavnik. Odvodi je na Broadway, napušteni zabavni kompleks u Ateni, nastanjen malom zajednicom plesača, skitnica i lopova te zarobljenim majmunom. Neko vrijeme život u zajednici teče dobro, čak i kad Broadway ugosti misterioznog čovjeka, ranjenog i zamotanog u zavoje, kojeg najopasniji članovi atenske mafije žele mrtvog. Međutim, nakon što je Marcos uhićen i zatvoren, novopridošli čovjek neočekivano preuzima značajnu ulogu u zajednici.

ČUDO
Rumunjska, Češka, Latvija, 2021., 118 min.
Režija: Bogdan George Apetri
Uloge: Ioana Bugarin, Emanuel Pârvu, Cezar Antal, Ovidiu Crișan, Valeriu Andriuță

Podijeljen u dva dijela, film ČUDO prati mladu opaticu Cristinu dok se iskrada iz svog izoliranog samostana kako bi riješila hitnu stvar. Njezino zagonetno putovanje vodi je kroz grad, ali čini se da ne može riješiti svoj problem i pronaći čovjeka kojeg traži. Ostavši bez ikakvih mogućnosti, Cristina se navečer vraća u samostan, ali usput je susreće neočekivana sudbina. Drugi dio filma prati Mariusa Predu, odlučnog policijskog detektiva koji pokušava shvatiti što se dogodilo Cristini. Marius prati Cristinino putovanje, korak po korak, posjećujući sva mjesta koja je ona posjetila. Njegova istraga vodi ga do tragova i otkrića koja ne samo da rasvjetljavaju nezamislivu istinu iza Cristininih tajanstvenih postupaka, već, moguće, i do pravog čuda.

MAGNETSKA REZONANCIJA / RMN
Rumunjska, Francuska, Belgija, Švedska, 2022., 125 min.
Redatelj: Cristian Mungiu
Uloge: Marin Grigore, Judith State, Macrina Bârlădeanu, Orsolya Moldován, Andrei Finți, Mark Blenyesi, Ovidiu Crișan

Nekoliko dana prije Božića, nakon što je dao otkaz na poslu u Njemačkoj, Matthias se vraća u svoje multietničko selo u Transilvaniji. Želi se više angažirati u odgoju sina Rudija, kojeg je predugo ostavio na brigu sinovoj majci Ani, i osloboditi dječaka strahova koji su ga mučili. Zauzet brigom o svom starom ocu Ottu, Matthias jedva čeka ponovno vidjeti svoju bivšu ljubav, Csillu. Kada mala tvornica koju vodi Csilla zaposli nove radnike, mir lokalne zajednice biva narušen, otkrivajući strahove koji obuzimaju njezine odrasle članove. Strahovi izazivaju erupciju sukoba i strasti koje probijaju tanki veo njihovog navodnog međusobnog razumijevanja i mira.

NJEŽNO / SZELÍD
Mađarska, Njemačka, 2022., 92 min.
Režija: Anna Eszter Nemes, László Csuja
Uloge: Eszter Csonka, György Turós, Csaba Krisztik, Éva Kerekes, János Papp, Gábor Ferenczi, Máté Vörös, Ferenc Gerlóczy, Viktória Szorcsik, Balázs Czukor

Edina, dizačica utega, spremna je žrtvovati sve za san koji dijeli sa svojim životnim partnerom i trener Adamom: osvojiti svjetsko prvenstvo u body buildingu. Skupi steroidi i dodaci prehrani tjeraju Edinu da počne dodatno raditi kao eskort dama. Novo iskustvo žudnje i neobične ljubavi, koje usput doživljava, dovode je do otkrivanja razlike između njezinih snova i njezine prave osobnosti.

RIMINI
Austrija, Francuska, Njemačka, 2022., 114 min.
Redatelj: Ulrich Seidl
Uloge: Michael Thomas, Tessa Göttlicher, Hans-Michael Rehberg, Inge Maux, Claudia Martini, Georg Friedrich

Richie Bravo, bivša pop zvijezda, zimu provodi u Riminiju pokušavajući vratiti staru slavu. Svoj raskalašni način života i ovisnost o kockanju financira održavanjem koncerata za mnoštvo turista i pružanjem seksualnih usluga svojim obožavateljicama. Njegov svijet počinje se rušiti kada se njegova odrasla kći iznenada vrati u njegov život, tražeći novac koji joj nikada nije dao. U međuvremenu, njegov stariji otac, koji boluje od demencije, neprestano šeta u staračkom domu u Austriji.

STRAHINJA BANOVIĆ
Srbija, Francuska, Luksemburg, Bugarska, Litva, 2021, 92 min.
Redatelj: Stefan Arsenijević
Uloge: Ibrahim Koma, Nancy Mensah-Offei, Maxim Khalil, Rami Farah, Nebojša Dugalić

Film je inspiriran epskom poemom "Banović Strahinja", u kojoj suvremeni afrički migranti zauzimaju mjesto srpskih nacionalnih heroja. Nakon što su iz Njemačke deportirani natrag u Srbiju, bračni par Strahinja i Ababuo iz Gane drugačije se nose s novim okolnostima. Dok Strahinja veselo gradi nogometnu karijeru, strastvena Ababuo nema iste prilike za ostvarenje svojih ambicija te se pridružuje skupini sirijskih izbjeglica na putu prema zapadnoj Europi. Ostavši sam, Strahinja kreće u odiseju balkanskom rutom kako bi je pronašao.

VIZURA LEPTIRA / BACHENNYA METELYKA
Ukrajina, Češka, Hrvatska, Švedska, 2022., 107 min.
Redatelj: Maksym Nakonechnyi
Uloge: Rita Burkovska, Liubomyr Valivots, Myroslava Vytrykhovska-Makar, Natalka Vorozhbyt

Nakon što je provela nekoliko mjeseci kao zarobljenica u Donbasu, ukrajinska stručnjakinja za zračni nadzor Lilja vraća se kući svojoj obitelji. Unatoč tome, traumatično iskustvo zatočeništva nastavlja je proganjati i prikazuje joj se na načine poput snova. Nešto duboko raste u Lilji i ne dopušta joj da zaboravi, ali ona se odbija identificirati kao žrtva i odlučna je boriti se za oslobađanje traume. POGLED LEPTIROVA teško je i aktualno svjedočanstvo o ukrajinskim ratnicama i ženama koje se bore za svoj integritet, slobodu i budućnost.

28. Sarajevo Film Festival održat će se od 12. do 19. kolovoza 2022. godine.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.