Sedme Bobijeve dane smijeha otvara predstava „Tajkuni“

Sedme Bobijeve dane smijeha otvara predstava „Tajkuni“

Festival VII. Bobijevi dani smijeha započinje 18. listopada 2018. godine premijerom nove komedije „Tajkuni“ Mira Gavrana u režiji Zorana Mužića u kojoj glume: Ana-Marija Percaić, Hrvoje Klobučar, Franka Klarić i Zijad Gračić, a završit će 30. listopada reprizom iste predstave i svečanom dodjelom nagrada VII. Bobijevih dana smijeha – poručuju iz GD Histrion.

Cijeli Festival posvećen je kao i uvijek smijehu pa će tako i ove godine održati 11 različitih komedija iz cijele Hrvatske, i jedna komedija iz susjedne Srbije. Na Festivalu će Histrioni ugostiti kazališta: HNK Varaždin, GK Zorin dom iz Karlovca, Teatar Rugantino & Planet Art, Kazalište Moruzgva, HNK Osijek, HNK Zadar, GDK Gavella, Gavran teatar, ABCD grupu, Kazalište Tragači & Knap te Pozorište Slavija iz Beograda – kažu organizatori.
-Ironija, satira, komični obrati i glumačka vještina jaka su kazališna oruđa kojima se Histrioni već desetljećima služe, a u slučaju ove nove komedije i zrelo kritiziraju zahtijevaju preuzimanje odgovornosti za poslovne poteze nastale u vremenu stvaranja poduzetničke klime u kojoj je čovjek čovjeku vuk na lovištu bez lovostaja. Nespretni i slabi junaci ove histrionske komedije, zaokupljaju nas, nasmijavaju, ali i podučavaju kako naprijed ne možemo džepovima punim tuđeg novca te kako prava mudrost leži u pronalaženju vlastite mjere, ali i solidarnosti s bližnjima – poruka je predstave „Tajkuni“.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.