Riječka publika je odlučila:„Falstaff“ je najbolja predstava prošle sezone

FALSTAFF

U gledalištu riječkog „Zajca“, 18. put dodijeljene su tradicionalne nagrade za najbolja ostvarenja u programu HNK Ivana pl. Zajca u sezoni 2017/2018. Program dodjele nagrada i tombole za publiku  vodile su glumice Hrvatske drame Anastazija Balaž i Aleksandra Stojaković Olenjuk.Publika je najviše glasova u Hrvatskoj drami dala Jeleni Lopatić za ulogu u predstavi Down, by law i za ulogu Vlade u predstavi Voda, te Deanu Krivačiću za ulogu Woyzecka u predstavi Woyzeck. Najboljom dramskom predstavom u cjelini u programu Hrvatske drame u sezoni 2017/2018. proglašena je predstava autorice i redateljice Mile Čuljak Down, by law.

Prema odluci publike, u opernom programu najboljima su proglašeni Kristina Kolar za ulogu Lady Macbeth u operi Macbeth i ulogu Aide u istoimenoj operi, te Giorgio Surian za uloge Macbetha Falstaffa u istoimenim Verdijevim operama. Najboljom opernom predstavom prošle sezone proglašen je Verdijev Macbeth pod dirigentskim vodstvom Marca Boemija te u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića.Najboljima u baletnom programu prema izboru publike proglašeni su Maria del Mar Hernandez za ulogu Marice u predstavi Ivica i Marica te Ali Tabbouch za ulogu Macbetha u predstavi Macbeth. Najboljom baletnom predstavom u cjelini u sezoni 2017/2018 proglašena je predstava Macbeth prema tragediji Williama Shakespearea u koreografiji Maše Kolar.U programu Talijanske drame nagrađeni su Leonora Surian Popov za ulogu Komarca u predstavi Anche le pulci hanno la tosse / I buhe kašlju te Giuseppe Nicodemo za ulogu Andre Škunce u predstavi La rappresentazione dell'Amleto nel villaggio di Merdusci di sotto / Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja. Publika je najboljom predstavom Talijanske drame proglasila predstavu I giganti della Montagna / Gorski divovi Luigija Pirandella u režiji Paola Magellija. 

Najbolji koncert protekle sezone je Pogled prema 2020: EPK i HNK gala koncert kojim su dirigirali Marco Boemi i Ville Matvejeff, a solisti su bili Yusif Eyvazov, Kristina Kolar, Lucio Gallo, Rossana Rinaldi, Maria Guleghina.U cjelokupnoj premijernoj produkciji svih umjetničkih grana HNK Ivana pl. Zajca, za najbolju je predstavu publika svojim glasovim izabrala operu Falstaff Giuseppea Verdija pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa te u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.