HNK u Varaždinu će od 14. do 18. siječnja 2019. gostovati u Kazalištu “Komedija” s mjuziklom Jasona Roberta Browna Prošlih 5 godina.

HNK u Varaždinu će od 14. do 18. siječnja 2019. gostovati u Kazalištu “Komedija” s mjuziklom Jasona Roberta Browna Prošlih 5 godina.

Radi se o mjuziklu suvremenog američkog autora Jasona Roberta Browna. Premijerno je izveden u Chicagu, a ubrzo je postavljen i na Off- Broadwayu i West Endu. Dobitnik je Drama Desk nagrade za najbolju glazbu i tekst mjuzikla. Igra se po cijelom svijetu (SAD, Njemačka, Ujedinjeno Kraljevstvo, Španjolska, Švedska, Danska, Norveška, Finska, Irska, Poljska). Godine 2014. doživio je i filmsku premijeru.

 

Prošlih 5 godina intiman je, komorni mjuzikl pun nabijenih emocija, humora i odlične glazbe. Zanimljiva je činjenica da cijelu dramsku radnju nose samo dva lica. Cathy i Jamie. Songovi prate priču o pet godina njihova života, njihove veze od samog početka (prvog izlaska) do kraja braka. Dramska struktura mjuzikla iznimno je zanimljiva. Cathy i Jamie paralelno pričaju svoju ljubavnu priču. Oni zajedno stvaraju sliku o povijesti veze koja je prerasla u brak.  Jamie priča priču kronološki, od upoznavanja do raspada braka, dok Cathy to čini obrnuto, od kraja prema početku. Njihove priče vremenski se preklope na sredini, na činu vjenčanja.

Redateljica je Lea Anastazija Fleger, dirigent Stjepan Vuger, scenografkinje Tanja Lacko i Ana Sarić, kostimografkinja Petra Pavičić, svjetlo Vesna Kolarec, glazbeni producent Vid Novak Kralj.

U ulogama Cathy i Jamieja nastupaju Hana Hegedušić te u alternaciji Ivan Čuić i Igor Barberić. Hana Hegedušić za ulogu Cathy nagrađena je Nagradom hrvatskoga glumišta 2018. za najbolju žensku ulogu u kategoriji Mjuzikl / Opereta.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.