Prijem kod gradonačelnika Čehoka za intendanticu i nagrađenu glumicu HNK-a

gradonačelnik elizabeta jasna

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok primio je u Gradskoj vijećnici glumicu Elizabetu Brodić i intendanticu HNK u Varaždinu Jasnu Jakovljević. Glumica Elizabeta Brodić nedavno je za ulogu u predstavi varaždinskog kazališta „Luđak i opatica“ dobila nagradu Zlatni studio – novo lice u kazalištu.
Gradonačelnik je čestitao mladoj glumici na uspješnom početku karijere, te naglasio da je dobro da se nagrade ponovno vraćaju u varaždinsko kazalište i da ih sada dobivaju žene, jer nedavno je nagrađena bila i Hana Hegedušić. - Mislim da je to jako važno  jer je riječ o glumačkim ostvarenjima u sklopu našeg kazališta. To je poticaj za njih ali i za cijeli ansambl. Predstave i glumci žive od pljeska i žive od toga koliko ostave traga u zajednici. Možemo reći da se programski kazalište obnovilo i da ima sve bolje i posjećenije predstave - rekao je gradonačelnik.
Elizabeta je kazala da joj je uloga opatice bila prva ozbiljna uloga nakon diplome, te da je zahvalna i redatelju i partneru jer je od njih puno naučila.Elizabeta Brodić tek nedavno je diplomirala i nakon debija na filmskom platnu, ovo joj je tek prva predstava nakon diplome u kazalištu za koju je odmah nagrađena:- Na počeku karijere je važno dobiti takvu nagradu, tim više što je to nagrada publike. Ljudi koji su gledali predstavu su odlučili o tome. A i oni koji nisu gledali sad imaju dodatni poziv da dođu u Varaždin gledati predstave.Ne znam gdje se to izgubilo ali iz Zagreba se slabo dolazi u varaždinsko kazalište, a trebalo bi se dolaziti više.Mlada glumica zahvalila se redatelju predstave Jasminu Novljakoviću i kolegi glumcu Marinku Prgi, od kojih je, kako kaže, puno naučila. Već radi na novoj predstavi u varaždinskom kazalištu Terminus u režiji Tomislava Pavkovića čije premijera se očekuje uskoro. 

Intendantica Jakovljević naglasila je da nagrade stižu onda kada se programska sredstva ne moraju trošiti na materijalne troškove, kako je bilo za vrijeme ranije vlasti te zahvalila gradonačelniku za njegovo veliko razumijevanje za kazalište. Kazala je i da ona poduzima sve što je u njezinoj moći da osigura završnu fazu obnove kazalište koja je s njezinim dolaskom i otpočela, a to je ujedno i najzahtjevniji zahvat - obnova pozornice. HNK u Varaždinu ponovno je u vrlo dinamičnoj fazi, jer u tijeku je rad na novoj premijeri kajkavskog teksta, a obnavljaju se i Balade Petrice Kerempuha. Također, kazalište će ponovno na niz turneja po zemlji i inozemstvu.
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.