Gospođa ministarka u zagrebačkom HNK-u

Gospođa ministarka u zagrebačkom HNK-u

U Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu 16. lipnja gostovat će Narodno pozorište iz Beogradu izvedbom kultne predstave Gospođa ministarka.

Ova kultna predstava, u vremenima kada se prikazivala, za glavne protagonistice imala je najslavnije srpske glumice poput Žanke Stokić, Jovanke Jovanović Dvorniković, Ljubinke Bobić, Olivere Marković.

Gospođu ministarku do sada je na matičnoj sceni vidjelo preko 135.000 gledatelja, a priča koja prati društveni uspon i kao i pad žene ministra koja iz svakodnevnice ruralne sredine naglo otkriva elitne društvene krugove i opijena vlašću donosi nebrojeno loših odluka, bezvremenskog je karaktera.

Ugledni kritičar Muharem Pervić, u svom osvrtu u dnevnom listu Politika, naveo je da su se Marković i Radmila Živković upeli iz petnih žila da naprave predstavu koja se neće gledati samo danas, već o kojoj će se pričati… Predstava za priču, komentare, za dug i lijep kazališni život.

Uloge: Radmila Živković (Živka), Olga Odanović (Dara), Sanja Marković (Raka), Aleksandar Srećković (Čeda Urošević), Bogdan Bogdanović (Dr. Ninković), Branko Vidaković (Ujka Vasa), Dobrila Stojnić (Tetka Savka), Anđelka Milivojević (Tetka Daca)…

Dramaturg: Jovan Ćirilov

Scenograf: Boris Maksimović

Кostimografkinja: Božana Jovanović

Scenski govor: dr. Ljiljana Mrkić Popović

Autor scenskog pokreta: Marija Momirov

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.