Londonsko kazalište Bridewell, na festivalu “Opera in the City” ugostit će i operu "Caccia Lontana"

caccia lontana

Opera Caccia Lontana, prema glazbi Antonia Smareglia, libretu Giovanni Pozza, u koprodukciji Istarskog narodnog kazališta Pula (INK Pula) i Hrvatskog narodnog kazalište u Varaždinu, 20., 21. i 22. kolovoza gostuje na festivalu “Opera in the City” u “Bridweil Theatre” u Londonu. 

Istarsko narodno kazalište Pula i Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu predstavljaju premijeru Caccie Lontane u Velikoj Britaniji: operu koja govori o dvorskim intrigama i zabranjenoj ljubavi, hrvatsko-talijanskog skladatelja Antonia Smareglia. Riječ je o nedavno otkriveniom djelu i kritički hvaljenoj produkciji: "dvije fantastične pjevačice, sopranistica Jelena Štefanić i mezzosopranistica Sofija Cingula koje s lakoćom i minucioznošću u tumačenjima uloga prezentiraju slatkoću i melodičnost mladenačkog djela Smareglia ... Smareglia je istinski istarski biser ". 

Režija: Ozren Prohić,Glazbeni redatelj: Stjepan Vuger,Scenograf: Žorž Draušnik,Direktor pokreta: Zrinka Lukčec Kiko,Kostimografkinja: Mirjana Zagorec,Dizajner rasvjete: Elvis Butković,Pomoćnik kostimografa: Mladen Jerneić Grof Erdödy.

Uloge: Jelena Štefanić (sopran), Sofija Cingula (mezzosopran)
 
Izvodi se na talijanskom jeziku s engleskim natpisima. Ta je produkcija prvi put izvedena 22. studenog 2018. u INT Pula, Hrvatska, a premijera je bila u HNK u Varaždinu 2. veljače ove godine.
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.