Otvoren 13. Vukovar film festival

Otvoren 13. Vukovar film festival

Trinaesto izdanje Vukovar film festivala otvoreno je projekcijom filma „Sam samcat“ Bobe Jelčića u četvrtak, 4. srpnja 2019. godine na tradicionalnoj lokaciji terase Agencije za vodne putove uz Dunav u Vukovaru.  

Festival je otvorio gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava istaknuvši manifestaciju kao vrhunski kulturni događaj koji na pozitivan način utječe na kulturni identitet i razvoj Vukovara.

Ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Christopher Peter Marcich se kao izaslanik ministrice kulture dr. sc. Nine Obuljen Koržinek obratio nazočnima te naglasio važnost filmskog festivala u Vukovaru uz želju da se u njegovim programima prikazuje što više domaćih filmova.

Direktor i producent festivala Igor Rakonić istaknuo je kako je u proteklih 13 godina trajanja festivala prikazano više od 1.000 vrhunskih filmova te ugošćeno isto toliko filmskih umjetnika, a kako je filmove gledalo više od 350.000 posjetitelja.


foto HINA/ ml

Tijekom ovogodišnjeg otvorenja festivala Društvo hrvatskih filmskih redatelja dodijelilo je Nagradu Fabijan Šovagović istaknutoj hrvatskoj glumici Ingeborg Appelt.

Publika će do nedjelje, 7. srpnja do kada traje festival, na šest lokacija imati priliku pogledati više od šezdeset filmova u sveukupno jedanaest kategorija, a najbolji bit će nagrađeni tradicionalnom nagradom Zlatni šlep u tri kategorije - za najbolji dugometražni, kratkometražni i za najbolji dokumentarni film.

Na festivalu će se osim natjecateljskog moći uživati i u bogatom popratnom programu te će se na perivoju dvorca Eltz, moći pogledati pobjednici festivala u Berlinu i Cannesu: dobitnik Zlatne palme film „Parazit“ “ južno-korejskog redatelja Bong Joon Hoa te dobitnik Zlatnog medvjeda, izraelski film „Sinonimi“ redatelja Nadava Lapida.

>>> Program Vukovar film festivala


foto HINA/ ml


foto HINA/ ml


foto HINA/ ml

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.