Otvoren 66. Pulski filmski festival

Otvoren 66. Pulski filmski festival

Tradicionalnim vatrometom u pulskoj Areni u subotu, 13. srpnja 2019. godine otvoren je 66. Pulski filmski festival na kojem se natječe osam hrvatskih filmova i šest iz hrvatske manjinske koprodukcije.

Pred prepunim gledalištem Arene predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović otvorila je Festival te tom prigodom izrazila zadovoljstvo što je, kao nacionalni festival, Pulski filmski festival u dugom vijeku svoga trajanja bio i ostao hrvatski brend međunarodne filmske svečanosti. Ono što ostaje trajna vrijednost Pulskog filmskog festivala jest predstavljanje suvremene hrvatske filmske produkcije, njezine raznolikosti i svestranosti, zbog čega sam s posebnim zadovoljstvom u prigodi ovogodišnjeg Dana državnosti festivalu dodijelila Povelju Republike Hrvatske za dosadašnji rad i kao poticaj za ustrajnost u budućnosti, kazala je Grabar-Kitarović.


FOTO: Pulski filmski festival

Ovogodišnji Festival obilježit će osam filmova nacionalne produkcije i šest naslova iz manjinskih koprodukcija te povratak Popularnog programa u Areni s atraktivnim europskim naslovima. Ravnateljica Gordana Restović zahvalila je svima koji podupiru Festival, naglasila da se upravo zbog Festivala ciljani posjeti u Puli uvrštavaju u relevantne svjetske kulturne događaje koji se ne propuštaju, a posebice publici čiji sve brojniji posjeti potvrđuju da Festival putuje u dobrom smjeru.

Tijekom otvorenja uručena je važna festivalska nagrada, koja nosi ime po svom osnivaču, Marijan Rotar a ove je godine dodijeljena Povijesnom i pomorskom muzeju Istre. Nakon svečanosti otvorenja slijedio je spektakularni vatromet te dugo iščekivani film 'General' Antuna Vrdoljaka.

Uz predsjednicu, na otvorenju 66. Pulskog filmskog festivala bila je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medvedi. (MK/PFF)


FOTO: Pulski filmski festival


FOTO: Pulski filmski festival


FOTO: Pulski filmski festival


FOTO: Pulski filmski festival

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.