U subotu na Bokaru: Nagrađivana „Soba za poglede“ prema Virginiji Woolf

soba s pogledom

Monodramu Soba za poglede prema tekstu Nova haljina Virginije Woolf u režiji Marine Petković Liker na tvrđavi Bokar izvest će Ivana Buljan Legati u okviru 70. Dubrovačkih ljetnih igara u subotu, 17. kolovoza s početkom u 21:30 sati. Soba za poglede drama je koja hrabro otvara teme unutarnje nesigurnosti, a na dirljiv način probija u unutarnji, nestabilan i gotovo nikome znan život krhke, društveno (ne)angažirane, plašljive i u osamu povučene jedinke, stanovite Mabel Waring, koja naoko nevažnim događajem odlaska na zabavu u društvo kojemu zapravo ne pripada pokušava razbiti ciklus nesigurnosti, nemira koje osjeća pred drugim ljudima i poraditi na svojoj nedruštvenosti. Predstava, nastala u koprodukciji Studija Chekhov i Ivane Buljan Legati, premijerno je prikazana u travnju 2017. godine u prostorijama platforme StudioChekhov u Zagrebu, a osvojila je Nagradu žirija na na 6. Bečejskom festivalu monodrame Be: femon

Osim što je protagonistica i producentica, Ivana Buljan Legati potpisuje i dramatizaciju predstave, a autorski tim uz nju i redateljicu Petković Liker, čine i Zdravka Ivandija Kirigin zadužena za kostimografiju i scenografiju, Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle koji potpisuju glazbu u predstavi te Darije Petković čiji potpis nose fotografije, dizajn i video materijali. 

Ulaznice za treću ovoljetnu monodramu koja će se na Bokaru izvesti u subotu 17. kolovoza, dostupne su putem festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), svakim danom od 9 do 21:30 sati gdje stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije mogu ostvariti popust od 30 % pri kupnji ulaznica. Kupnjom Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10 % popusta dok kupnja u iznosu od preko 500 kn donosi voucher za 30 % popusta na festivalske suvenire.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.