Uz peti rođendan Udruge Ritam misli i događanja "Impuls poezije" Varaždin pohodili bardovi Luko Paljetak i Enes Kišević

bardovi na impulsu


Udruga Ritam misli proslavila je peti rođendan Impuls poezije uz barda hrvatske književnosti, Luka Paljetka.U četvrtak, 19. rujna u varaždinskom Rock Art Caffeu "dogodila" se - poezija. Udruga Ritam misli obilježila je peti rođendan Impuls poezije. Vjerojatno je svemir nastavio svoj put potpuno bez nepredvidivosti, ali u četvrtak se zasigurno malo zgusnuo u Varaždinu. Barem se činilo kao da se pedeset godina književnosti stisnulo u jedan dah dok su granice hrvatske književnosti kružile planetom i okupile se u jednoj točci singularnosti, nije bilo važno čiji su stihovi jer su bili naprosto savršeni.
Obilježiti pet godina neprekidnog rada, traženja novih izvora i novih mogućnosti nije se moglo bolje proslaviti. Ugostiti i biti ugošćen ljepotom poezije vrhunskih pjesnika, dva barda hrvatske književnosti. Književnici Luko Paljetak i Enes Kišević darovali su bujice emocija svim prisutnima. Poezija se uvlačila u svaku poru i budila ljepotu čuvstva.
Akademik Luko Paljetak, svojom poezijom oduševio je sve prisutne. Gostujući prvi puta u Impulsu, pulsirao je s domaćinima obećavši, doći ću ponovno i između ostalog poručio -Volite svoj grad, jer, domoljublje se rađa iz ljubavi prema svom gradu. A da je poezija itekako važna i potrebna u gradu kulture pokazala je brojna publika. Tražilo se, ne mjesto, već desetak mjesta više.
Svi koji su uspjeli pronaći svoj kutak upijali su ljepotu poezije autora. Kao glavni gost večeri, Luko Paljetak je nesebično darovao svoje stihove, a publika je tražila još po neki više. Imati istovremeno, eminentne književnike kao što su Luko Paljetak i Enes Kišević nikako nas ne može ostaviti ravnodušnima tako da je svatko od prisutnih u noć ponio osmijeh i po neki stih.
Uvaženim gostima u čitanju stihova pridružili su se i neki od prisutnih, višestruko nagrađivanih autora, fra Ivan Kramar iz Pridvorja kod Konavala, Ernest Fišer iz Varaždina, Mirjana S. Bobanac iz Dubrave kod Vrbovca , Željko Bajza iz Bedekovčine, Darko Foder iz Ivanca te gimnazijalka Prve gimnazije Vida Sever, dobitnica Goranove nagrade za učenike osnovnih i srednjih škola 2018. Uz poetsku poslasticu, glazbeni kolač darovali su nam mladi glazbenici Lora Breški i Tomislav Jarmić. Naravno, rođendan bez torte ne bi bio rođendan. Čestitci se pridružila, u ime Grada Varaždina, zamjenica gradonačelnika Grada Varaždina, Sandra Malenica. Voditelji i organizatori programa, pjesnički par Ljubica Ribić i Milan Novak svojim su otvorenim pristupom i ležernošću sam događaj učinili toplijim.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.