Predstavljena šesta zbirka Božice Brkan „Nemoj mi to govoriti"

Predstavljena šesta zbirka Božice Brkan „Nemoj mi to govoriti"

Najnovija, šesta zbirka pjesama Božice Brkan „Nemoj mi to govoriti“ predstavljena je na Tribini Društva hrvatskih književnika (DKH).
Knjiga je pisana hrvatskim standardom i zavičajnim idiomom kajkavskoga, kekavicom. Posvećena je pjesnikinjinoj majci i jeziku, rekao je predsjednik DHK Đuro Vidmarović, naglasivši vrijednost tekstova Brkanove, koji pridonose oživljavanju kajkavskoga moslavačkog idioma nasuprot jezičnoj globalističkoj unifikaciji („kajkavski osebušek za EU“) i koji su verifikacijia ženskoga književnog rukopisa, kojem je vrhunac u autoričinu romanu „Ledina“, u kojem je jedna od heroina majka koja je sa „Nemoj mi to govoriti“ dobila "svoju knjigu".

Recenzentica Željka Lovrenčić odredila je autorski prostor pjesnikinje postmodernističkim, „između tradicionalnosti i modernosti“.
Voditeljica Tribine Lada Žigo Španić ukazala je na pjesnikinjino nastojanje da bude razumljiva, na pjesme-dosjetke, nalazeći to u korijenima i njezina novinarstva. Pjesme je interpretirala dramska umjetnica Biserka Ipša.

Božica Brkan je rekla da je knjiga svojevrsna je intimna „uputa“ u stihovima za preispitivanjem same sebe, za suočavanje te da unatoč naslovu „Nemoj mi to govoriti“, ona govori, govori, govori i piše za sebe i za one koji, i kad nije ugodno, bilo da se radi o rastajanju s mladošću ili s bitnim osobama.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.