Muzej anđela Varaždin raspisuje 9. književni natječaj za kratku priču

anđeo

Muzej anđela Varaždin raspisuje 9. književni natječaj za kratku priču. Tekst mora biti izvoran i neobjavljen. Ne smije biti dulji od tri kartice (5400 znakova s razmacima), a mogu sudjelovati svi, bez obzira pišu li hrvatskim standardnim jezikom ili dijalektom − autori se natječu s radom o temi koja govori o duhovnosti, važnosti intuicije, dobrote, ljubavi, empatije, vrednovanju nematerijalnih vrijednosti i sličnim temama.Rad potpisan šifrom, treba poslati poštom u digitalnom obliku (u Word formatu.doc) i ispisan na papiru u tri primjerka. U posebnoj kuverti treba poslati osobne podatke o autoru (adresu, broj telefona, e-mail, kratku biografiju s godinom rođenja) i šifru. Radove će odabrati stručno prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od tri člana. Natjecatelj uz svoj rad treba još priložiti Privolu za obradu i zaštitu osobnih podataka.Obrazac Privole.

Ako natjecatelj ne priloži privolu prijava neće biti pravovaljana. Odabrani radovi bit će objavljeni na web stranicama Muzeja anđela i poslije u tiskanom izdanju. Bit će dodijeljene tri ravnopravne nagrade u iznosu od po 2.000 kuna Muzej anđela dodijelit će i posebnu, Marijinu nagradu (rad slikara Željka Prsteca).

Ove godine je prvi puta žiri pozvao troje autora: Miroslav Kirin, Ivana Rogar, Darija Žilić, koji ravnopravno sudjeluju na natječaju. Nagrade će autorima biti uručene u Muzeju anđela u Varaždinu, u listopadu, na svečanosti u povodu Dana anđela čuvara, kad će autori i čitati priče. Rok za predaju rada je 1. srpnja 2020. Radove dostaviti na adresu: Muzej anđela, 42 000 Varaždin, Ul. Stjepana Vukovića 15, s naznakom “Natječaj za kratku priču” Muzej anđela, S. Vukovića 15, 42000 Varaždin Tel: 042/494-056, 042 212 000 Mob: 098/512-894 E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Natječaj podupire Grad Varaždin u okviru javnih kulturnih potreba. Tags: Književni Natječaj, Kratka Priča, Muzej Anđela, Natječaj Za Kratku Priču, Varaždin

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.