Svečana promocija Ježeve kućice 2 - autorice Ljiljane Babac bit će upriličena 3. lipnja u Pakracu

ježeva kućica

Gotovo da nema djeteta u jugoistočnoj Europi (ali i znatno šire) koje nije odrastalo uz poznatu priču sročenu u stihovima Branka Ćopića „Ježeva kućica“. Poznati Ježurka Ježić iznova je u akciji, ovog puta zahvaljujući maštovitom „peru“ Ljiljane Babac iz Pakraca, autorice nastavka dobro nam znanih avanutra malog ježa iz naših djetinjstava. Promocija slikovnice Ježeva kućica 2 bit će u srijedu, 03. lipnja od 18 sati u Pakracu, u kino dvorani Hrvatskog doma „dr. Franjo Tuđman“

Volim pisanje od djetinjstva, ali se njime bavim iz hobija. Sudjelujem na nagradnim natječajima i nedavno mi je pjesma "Dan" izašla u Prvoj zbirci pjesama PS portala. Nastavak Ježeve kućice nastao je zbog velike ljubavi prema Branku Ćopiću i pisanju pjesama za djecu. Nedostajalo mi je što današnja djeca nemaju za lektiru Ježevu kućicu pa sam mislila da bi ovaj moj skromni nastavak to malo nadomjestio, rekla je u povodu svečane promocije Ježeve kućice 2 autorica Ljiljana Babac koja ističe da je je priča "izašla odjednom" iz njezine spisateljske mašte. Napisala je cijeli tekst rukom i do izdavanja slikovnice nije ništa prepravljala, osim lektorske intervencije.

I dok teku završne pripreme za promociju slikovnice u Pakracu gdje živi autorica nastavka Ježeve kućice, uprava ovog zapadnoslavonskog grada na čelu s gradonačelnicom Anamarijom Blažević, ponosna je na pomoć koju su pružili u tisku i distribuciji.

Vjerujem da su mnogi koji su odrastali uz Ježevu kućicu željeli saznati kako je Ježurka Ježić nastavio svoj život nakon obrane vlastitog doma pred medom, lisicom i vukom kako je to opisao slavni Branko Ćopić. Kroz maštoviti i iznimno kreativni nastavak priče Ježeva kućica 2, naše sugrađanke Ljiljane Babac, mnogoj djeci (ali i nama starijima) sada se pruža mogućnosti iznova pratiti avanture malog, neustraživog ježa, koji uvelike podsjeća na sve nas bez obzira koliko godina imali, ali uvijek u rješavanju i svladavanju životnih prepreka i izazova. Ponosna sam što je gradska uprava sa mnom na čelu pomogla autorici Ljiljani Babac da njezina hvale vrijedna spisateljska mašta dobije konačni oblik u nastavku slikovnice za koju smo financirali tisak, te distribuciju kao i promociju u Pakracu u srijedu, 03. lipnja – izjavila je gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević.

Ježurka Ježić, kojega su generacije i generacije djece rado čitala, u nastavku priče uzvraća gostoprimstvo Lisici Mici, uz nove likove koji se u slikovnici pojavljuju.

Zanimljiva činjenica koja povezuje Ljiljanu Babac i Branka Ćopića je i ta da je autor Ježeve kućice jedno vrijeme živio i radio u Pakracu kao učitelj.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.