Književna večer Luke Paljetka i fra Ivana Kramara odvela razdraganu publiku na zvjezdana polja poezije

Špancir 2020 poezija

Gostovanje barda  hrvatske književne scene, akademika Luke Paljetka i fra Ivana Kramara sinoć u Varaždinu odvijalo se u prepunom atriju Franjevačkog samostana u Varaždinu. Ne sjećam se odavno takvoj gužvi na poetskim večerima.  Gosti su se varaždinskoj publici predstavili s novim zbirkama poezije.

Akademik Luko Paljetak predstavo je nam poeziju iz svoje najnovije zbirke ‘’Pitomi urlici’’, a fra Ivan Kramar govorio je stihove iz svoje zbirke poezije ‘’Čavli zime''. Dva vrhunska pjesnika, dva velika individualaca i vrhunska interpretatora svojom duhovnošću, duhovitošću i neposrednošću hipnotizirali su varaždinsku publiku, a u zajedničkom duetu čitajući pjesmu fra Ivana osvojili su srca publike. Vrijeme kao da je svima stalo  i dva sata koliko je trajao recital prošlo je u tren.

Publiku su napunili energijom. To je bilo večer za pamćenje, prepuno pozitivne energije, davanja ljubavi u stihovima, dobre muzike. Barba Luko i fra Ivan trebali bi nam doći u goste i idućeg ljeta samo da nas napune pozitivnom energijom koja izbija iz njih i njihovih riječi. Udruga RITAM MISLI osim ovog programa ljetos je uspjela u doba lockdowna organizirati i nekoliko drugih programa.

Na početku programa goste i  publiku pozdravio je domaćin fra Goran Malenica te je ispod kipa Svetog Franje Asiškoga ,gdje se je i odvijao program, nadahnuto pročitao stihove Franje Asiškoga, koji i nakon osamsto godina nisu izgubili svoju suvremenost i ljepotu te nam se  danas možda i čine bližim duši i srcu nego čitateljima u njegovo doba. Bio je to znakovit uvod u večer za pamćenje.

Svakako treba spomenuti talentiranu mladu gitaristicu Divna Šimatović.  U drugom djelu večeri nastupili su sa po jednom ili dvije pjesme Ljiljana Vuglač, Ernest Fišer, Mirna Weber, Enes Kišević, Lidija Puđak, Joso Živković  i Nenad Slukić  Voditelji programa i organizatori bili su u Edita Kutnjak Zlatar i pjesnički par Ljubica Ribić i Milan Novak. Književnu večer organizirala je udruga RITAM MISLI!

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.