Zbornik osmog gornjogradskog festivala s temom „Apokaliptički mentalitet: eros i virus“

8 zbornik

 

Zbornik osmog gornjogradskog festivala s temom „Apokaliptički mentalitet: eros i virus“ dostupan je na linku: https://radiogornjigrad.files.wordpress.com/2020/11/zbornik-1.pdf

 

Redakcija: Bosiljko Domazet, Darija Žilić, Dražen Katunarić i Marijan Grakalić

Fotografija: Sanja Šantak

Gornjogradski književni festival stalna je književna pjesnička i umjetnička inicijativa kulturna života na našem hrvatskom Helikonu koja se iskazuje umjetničkim akcijama, gornjogradskim književnim večerima i likovnim izložbama, a njegova najveća manifestacija je upravo sam festival koji se održava svake godine početkom oktobra. Zagrebački gornji grad oduvijek je bio multikulturalan i višeznačan, mjesto života brojnih umjetnika i pisaca ali i suživota ljudi različitog porijekla i tradicija. Mletačka je ulica u kojoj se nalazi galerija Cinkuš kao mjesto stalnog održavanja programa, najstariji gradski toponim s imenom nekog drugog naroda koji potiče još od 13. stoljeća, a što svjedoči o životnoj i svakoj drugoj isprepletenosti kultura, jezika i običaja na tom prostoru. Stoga nije začudno što je Gornjogradski književni festival od početka regionalnog i međunarodnog karaktera jer na taj način u samom povijesnom središtu glavnog grada Hrvatske obnavlja ono što je on oduvijek i bio – mjesto susreta i dijaloga, kulture, umjetnosti i razumijevanja. 

U zborniku ćete pronaći poeziju, prozu, eseje vrhunskih autora.

Radio gornji grad redovito možete pratiti na linku: https://www.facebook.com/RadioGornjiGrad ili https://radiogornjigrad.wordpress.com/ i čiatati zanimljive eseje, prozu, suvremenu poeziju u režiji Marijana Grakalića.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.