Poezija uz sir i vino: Tople riječi prijatelja uz zvuke flaute i gitare

Poezija uz sir i vino: Tople riječi prijatelja uz zvuke flaute i gitare

U naselju Radešić kod Brezničkog Huma u Varaždinskoj županiji protekle je nedjelje održana Međunarodna večer poezije i glazbe uz sir i vino, u organizaciji Udruge za književnost i kulturu Humščak te Vinarije Šafran. Susret pjesnika započeo je uoči sutona, podno rodnih vinograda a do dugo u noć su se razlijevale tople riječi prijatelja i note odsvirane na flauti i gitari.


- Čarolija trenutka bila je gotovo opipljiva, a dobre duše zagrljene srećom govoreći poeziju - slavile su ljepotu življenja – reći će domaćini ovog događanja Ružica Šafranec Kišur i Josip Šafranec.

Sve redom nagrađivani i pohvaljivani pjesnici i pjesnikinje i umjetnici glazbenici i slikari željni upiti još pokoju lijepu pjesničku sliku stvorenu u mašti onog drugog, recitirali su, slušali i iznova recitirali, dopuštajući osjetljivim dušama da se hrane pažljivo nanizanim stihovima.

Pozvani pjesnici Abdulah Bećirević Alija (Zagreb), Sonja Kušec Bećirević (Zagreb), Ivanka Blažević Kiš (Zagreb), Davorka Črnčec (Ključ), Darko Foder (Ivanec), Milko Dedahp Kiš (Zagreb), Ljiljana Meštrić (Novi Marof), Jovo Mraović (Zagreb), Milan Novak (Maribor), Ljubica Ribić (Varaždin), Nenad Slukić (Varaždin) i Miroslav Tičar (Krško) i domaćini ispred Udruge Humščak, Ružica Šafranec Kišur i Josip Šafranec darivali su jedni drugima istinsku svečanost riječi.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.