Nadahnjujući literarni uspjeh Ane Delost, učenice Druge gimnazije Varaždin

Nadahnjujući literarni uspjeh Ane Delost, učenice Druge gimnazije Varaždin
Literarni uspjeh Ane Delost, opisao je na FB profilu Druge gimnazije Varaždin Nikola Slunjski, prof.. To je i jedan od niza pozitivnih primjera sjajne povezanosti i suradnje učenika i profesora Druge gimnazije koji zajednički na svim poljima postižu iznimne uspjehe i rezultate za svaku pohvalu. Objavu prenosimo u cijelosti:
- Ministarstvo hrvatskih branitelja ove godine je raspisalo četvrti Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Na natječaj je ukupno pristiglo 135 priča, od kojih je sedam nagrađenih i sedam pohvaljenih. Sve pristigle priče pročitalo je i vrednovalo Povjerenstvo za vrednovanje, imenovano Odlukom ministra hrvatskih branitelja, u tri odvojena kruga.
Kriteriji vrednovanja bili su: jezično-stilske vrijednosti, estetske vrijednosti, uspješnost interpretacije teme te autentičnost prijavljenog rada. Pristigle priče prošle su četiri kruga čitanja i vrednovanja, a u zadnji krug ušlo je 28 priča s  najviše postignutih bodova u prethodnim krugovima.
Konačno, Povjerenstvo je na sastanku raspravljalo o najboljim pričama i donijelo odluku o nagrađenim i pohvaljenim pričama. 
Na ovom natječaju sudjelovalo je i nekoliko učenica naše škole koje su poslale vrijedne i zanimljive priče. Posebno treba istaknuti priču naslova „Dodirna točka“ učenice 3. b razreda Ane Delost koja je ostvarila veliki uspjeh osvojivši III. nagradu. Povjerenstvo je ovako obrazložilo dodjeljivanje nagrade našoj učenici:
„Priča Dodirna točka počinje in medias res u bitku; paralelno se izmjenjuju dvije perspektive – njegova i njezina; oboje su u vrtlogu rata i borbi, a dodirna točka je krunica koju će oboje stisnuti u zadnjem trenutku života.“
Velike čestitke svim našim učenicama koje su sudjelovale u natječaju, a posebno Ani! 
Nikola Slunjski, prof.
 
Njezinu priču možete pronaći na ovoj poveznici (6. stranica):
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.