Održan 4. Međunarodni pjesnički festival "Split na dlanu"

Održan 4. Međunarodni pjesnički festival "Split na dlanu"

Već četvrtu godinu, u Splitu, predivnom hrvatskom gradu podno Marjana, održava se međunarodni pjesnički festival "Split na dlanu", gdje sudjeluju pjesnici iz cijele Hrvatske, okolnih zemalja i Europe. Uvjet je da pošalju svoju pjesmu, koja se objavljuje na hrvatskom jeziku ako je odabrana za zbirku. Tako su ove godine u zbirci zastupljeni pjesnici iz Hrvatske, Italije, Cipra, BiH, Srbije, Njemačke, Crne Gore, Luksemburga i Sjeverne Makedonije. Organizator je Zdravko Odorčić, dramaturg, pisac i pjesnik iz Zagreba te predsjednik udruge KULTura sNOVA. Organizaciju u Splitu je velikim dijelom na sebe preuzela Slavica Oka Pažanin, koja je i sama pjesnikinja i također uvažena članica udruge KULTura sNOVA.

U prvom dijelu pjesničke večeri su predstavljeni pjesnikinje Sanja Fistonić s Jelse na otoku Hvaru i Ankica Anchie iz Splita te pjesnik Nihad Mašić River iz Tuzle (BiH). U drugom dijelu su se predstavili nazočni pjesnici iz zbirke "Split na dlanu." Uvodnu riječ je održao Zdravko Odorčić, predstavljanje je vodila Slavica Oka Pažanin, a sve je bilo popračeno i glazbenim izvedbama Diane Hilje, kantautora Borisa Kriveca i Jerka Marevića. Kao iznenađenje večeri nastupila je ženska klapa Marjanke.

Najboljom pjesmom festivala je proglašena Mat zemlja pjesnikinje Sanje Fistonić iz Jelse (otok Hvar). Bila je to jedna divna večer prožeta stihovima, glazbom i veseljem. Šum mora i veseli lahor, nova i stara druženja, dogovori, suze i smijeh - sve će to ostati zapisano u vremenu koje su pjesnici i pjesnikinje proveli 16. srpnja na Ovčicama u predivnom, užurbanom i svevremenskom Splitu.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.