Stjepo Martinović objavio "Kornelija broji oblake", kako sam kaže ,"prvi svoj posve-ljubavni roman"

korenlija

Novinar i književnik Stjepo Martinović objavio  je "Korneliju" kako sam kaže "prvi posve-ljubavni roman", o kojemu na svojoj fb stranici kaže:

Kornelija Lengyel... konačno je prebrojila oblake i stigla na moju adresu! also, moj prvi (!) posve-ljubavni roman - mada na njegovim stranicama (292) ima koječega još - nastao na poticaj urednice i nakladnice, drage mi ex-vjesnikovske kolegice Sandre Pocrnić Mlakar (hvaaala joj na ogromnom trudu i strpljenju, kao i svima koji su mi pomogli sugestijama, upozorenjima, ohrabrenjima...!) - izašao je iz tiska i krenuo u prodaju...  Vjerujem da će vas - posebno čitateljice - zanimati kakva se žestoka kemija može razviti između dvoje ljudi u najgorim godinama (kada se, umjesto da beru plodove mladih ljeta, itekako moraju boriti za ostvarivanje profesionalnih i intimnih snova u nimalo prijateljskom okolišu...); citiram dio opreme:

Roman raskošnog stila, kriminalističkih obrata i ljubavne okosnice... odraz svijeta koji je odustao od romantike i zanosa, kojem je pisac neizbježno gorku završnicu osvježio putenim i gastronomskim užicima, uz koje sugovornici u igri otvorenim kartama upoznaju jedno drugo.

Hrabro kormilareći kroz intenzivne osjećaje svojih aktera, Stjepo Martinović razrađuje njihov odnos od njegova mističnog početka, preko romantičnog procvata obojenog erosom i životnim nadahnućem, sve do zajedničkog planiranja životnog projekta. Kad formuliraju ideju koju žele ostvariti, dvoje protagonista prionut će na stvaranje prostora u vlastitim životima u kojem će se udobno smjestiti ono drugo. Takav strastven i proživljen odnos, koji se razvija sve do mirnog utočišta vrlo se rijetko sreće iako se, paradoksalno, naivno očekuje na početku svake romantične priče, podjednako u životu i literaturi.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.