Poetski tren: Vanda Petanjek - Moja cifra / interpretacija Gordana Kovačić

Poetski tren: Vanda Petanjek - Moja cifra / interpretacija Gordana Kovačić

U "Mjesecu hrvatske knjige" Hrvatsko društvo pisaca i Poetski tren preporučuju zbirku poezije Vande Petanjek. Riječ je o pjesmama kojima je Petanjek prošle godine osvojila nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama udruge Kultipraktik, a ove godine ih je Jesenski i Turk objavio u knjizi poezije naslovljenoj "U ime majke", koja se bavi traumom pobačaja i žalošću za izgubljenim djetetom. Knjigu u četvrtak, 10. studenog predstavljaju Ana Brnardić i Kruno Lokotar na 44. Sajmu knjiga Interliber u Zagrebu u Premium programu zajednice nakladnika i knjižara.

Pogledajte multimedijalno obrađenu pjesmu „Moja cifra“ iz spomenute zbirke na YouTube kanalu "Poetski tren". Recitira Gordana Kovačić uz glazbu koju je skladao Carlo Zdenko Tolj. Likovne radove u kombiniranoj tehnici na temu pjesme izradila je Maja Boban.

 Vanda Petanjek rođena je 1978. u Čakovcu gdje je stekla osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Diplomirala je hrvatski i engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Piše na hrvatskom i engleskom jeziku. Pjesme su joj objavljene u raznim časopisima (Poezija, Tema, Polja, Fantom slobode, Riječi, Književna revija Osijek, Mogućnosti, Vijenac), na brojnim književnim portalima te u programu Hrvatskoga radija. U časopisu Live Encounters 2020. godine objavljen je izbor pjesama prevedenih na engleski jezik. Prvu zbirku pjesama "Ključne kosti" objavila je 2021. godine. Iste je godine dobila nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama koja je rezultirala drugom zbirkom pjesama "U ime majke" 2022. godine. Obje zbirke objavio je nakladnik Jesenski i Turk. Petanjek živi i radi u Zagrebu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.