Hrvatsko društvo pisaca i Poetski tren u Mjesecu hrvatske knjige 2023.

Hrvatsko društvo pisaca i Poetski tren u Mjesecu hrvatske knjige 2023.

Svake godine od 15. listopada do 15. studenog traje nacionalna manifestacija “Mjesec hrvatske knjige” kojoj je cilj promocija knjige i čitanja. Ovogodišnje je izdanje posvećeno književnom prevodilaštvu. Hrvatsko društvo pisaca i Poetski tren i ove godine daju svoj doprinos bogatom program manifestacije donoseći pojačan program predstavljanja novih pjesničkih knjiga produkcijom video-obrada pjesama iz tih izdanja. A odabrane su zbirke pjesama “Ivan Bezdomnik i njegove pjesme” Tatjane Gromače i “Knjiga posjeta” Dinka Telećana, obje nakladnika Sandorf, “Cesta za Tar” Irene Matijašević u izdanju Meandarmedia i “Stihovi iz automata” Marka Tomaša nakladnika V.B.Z. U video-obradama moći ćete uživati ne samo u ljepoti pjesničke riječi nego i u radovima vizualnih umjetnika, uz sjajan zvučni krajobraz.

 Svaki tjedan bit će predstavljen po jedan video. U prvom tjednu to je poetski tren Tatjane Gromače koji obogaćen fotografijama višestruko nagrađivane umjetnice Maje Strgar Kurečić nudi virtualnu izložbu njezinih radova iz serije “Herbarium of Summer Memories”. Zvučnu sliku ispunjava solističko muziciranje violinistice Vinke Fabris Stančec, a autori videa su Robert Rudić i Gordana Kovačić koja je stihove recitirala. Video pogledajte na poveznici:

 Poetski tren: Tatjana Gromača – O verandama, i još o koječemu - YouTube

 Popratite YouTube kanal Poetski tren i u narednim tjednima i uživajte u novim pjesmama hrvatskih autora!  Potporu zajedničkom programu Hrvatskog društva pisaca i Poetskog trena u manifestaciji „Mjesec hrvatski knjige“ osigurali su Grad Zagreb i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.