Veliki povratak Zdravka Škendera: "Publika me vratila u život"

Veliki povratak Zdravka Škendera: "Publika me vratila u život"

Iako je desetljećima slovio za 'zlatnu koku' domaće diskografije, prije nekoliko godina pjevač Zdravko Škender povukao se potpuno iz medija. Jedini kontakt s publikom, i to vrlo blizak, održavao je učestalo na koncertima po Sloveniji i Makedoniji, ali vijesti o istima nisu baš dopirale do hrvatske javnosti. 
Nakon što je riješio svoje osobne probleme i pomirio se, kaže, sam sa sobom, odlučio se vratiti na našu estradu na velika vrata. Kao nositelj zlatnih, platinastih, čak i dijamantnih naklada u 80-ima za Croatia Records, nekadašnji Jugoton, čega će se sjetiti većinom pripadnici starije generacije, obnovio je diskografsku suradnju, angažirao poznatu menadžersku agenciju Lupo Music i upravo promovira novi spot i pjesmu "Oprosti majko". 
"Kad čujete ovako emotivan tekst, odmah se zaljubite u pjesmu na prvo slušanje. Meni se to dogodilo i nije bilo govora da je ne otpjevam. Inače sam dosta emotivan, poštujem obitelj koja meni predstavlja najveću svetinju, a jedna je majka svakome od nas. Stihovi nove pjesme vjerno opisuju i moj odnos s majkom Divnom. Dok je bila živa, godinama se čudila kako ja ne odustajem od svoje karijere i od svojih snova bez obzira na tragediju koja mi je obilježila život; prometna nesreća 1980. godine kad sam ostao prikovan za invalidska kolica", kaže legendarni pjevač i nastavlja:
"Zapravo, sada mogu reći da sam hrabro prebrodio teške prepreke u mom životu, boreći iz dana u dan. Znalo mi je biti užasno teško, plakao sam zbog toga, nisam se predavao i opstao sam jedino i isključivo zahvaljujući mojoj publici. Publika me je vratila u život svojom energijom i ogromnom količinom ljubavi koju mi svakodnevno upućuju kako preko društvenih mreža tako i na svim koncertima. Iskreno mogu reći da sam se zadnjih godina izgubio u tom moru nekih novih ljudi koji dominiraju na naslovnicama. Nisam imao adute poput drugih i oslanjao sam se samo na pjesmu i emociju koju sam dijelio s publikom, a medijima to baš i nije bilo zanimljivo. No, sada je priča potpuno drugačija. S timom sjajnih suradnika i kolega vratit ću se onoj vjernoj publici koja me tijekom godina, i usprkos puno mlađim i medijski agresivnijim kolegama nije zaboravila."

Nova pjesma "Oprosti majko" istog je glazbenog žanra kao njegove velike uspješnice iz bogate karijere - "Suze ljubavi", "Ne mogu da te zaboravim", "Zlatno sunce Dalmacije", "Ako nas život rastavi", "Žena kao ti", "Meni si suđena" - bezvremenski hitovi autohtone hrvatske zabavne glazbe, koje su osamdesetih postizale rekordne diskografske naklade, zahvaljujući kojima Zdravko Škender učestalo nastupa i danas, a u inozemstvu čak i puni dvorane.  

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.