Ivana Radovniković pokrenula je lavinu

Ivana Radovniković prisutna je na našoj glazbenoj sceni već dugi niz godina, a svoju glazbenu karijeru službeno je počela diskografskim ugovorom koji je potpisala kada je imala samo 17 godina. Otkada je snimila svoj prvi album, marljivo je radila na svojoj glazbenoj karijeri ispunjenoj koncertnim nastupima i brojnim singlovima, pri tom uvijek vodeći brigu o kvaliteti, ne podilazeći nikome, što je na kraju krajeva odobrila i publika, ali i struka.

Nakon snimljenog petog albuma, 2015. godine odlučila je uzeti pauzu od nastupa i snimanja te se posvetiti nekim drugim interesima i segmentima života koji su joj bili važni, a to je majčinstvo, koje ju je obogatilo s dvoje predivne djece. Stoga ne čudi da je njezin posljednji uradak bio dječji album i slikovnica ''Bajke u pjesmama'', koji je osmislila i realizirala s agencijom Hamar Media, koja je uz Ivanu od njenih samih početaka, a zajedno broje skoro 16 godina uspješne plodne suradnje, koju nastavljaju i dalje. 

Ivana nam se u ovom trenutku predstavlja s pjesmom Lavine, a zanimljivo je to kako je videospot snimljen prije čak godinu dana i to neposredno nakon sto je saznala da će u njen život doći još jedno dijete.

Iako je pjesmu napisala inspirirana svojim vlastitim iskustvom i emocijama koje joj je donijela nova životna uloga te ju je posvetila prvenstveno svom prvom djetetu, u spotu je okupila sebi najbliže ljude kako bi kroz njih pokušala prikazati stvarne emocije i trenutke koji nas čine majkama, djecom, ljubavnicima i prijateljima.

Poznata po tome da čuva svoj privatni život, upravo je ova pjesma Lavine i njen pripadajući spot najintimniji dio koji je Ivana htjela podijeliti sa svima nama te tako i otkriti zašto je uzela pauzu od svoje karijere.

Pjesmom Lavine Ivana najavljuje svoj povratak, i iako možda zvuči kao izlizana fraza, ali dolazi spremnija nego ikada publici predstaviti ono na čemu je radila svo to vrijeme jer upravo ovom pjesmom najavljuje novi album koji planira uskoro i objaviti.

Glazbu i tekst potpisuje Ivana, aranžman Ivan Škunca iz Sound Station Recording Studija, spot je djelo video produkcije NINAC i SpinakerGraphics studija. U izvedbi ovog singla su joj se pridružili Ana Gjud na violončelu, Mario Klarić na bubnju, Ivan Škunca je svirao gitare i klavir, a prateći vokali su Amorose.

Snimanje ovog spota je za Ivanu bilo zaista posebno i emotivno kako kaže: „Spot za pjesmu ''Lavine'' za mene je bilo jedno vrlo emotivno snimanje jer su se u spotu našli meni bliski ljudi, njihove obitelji i prijatelji, kako bi dali kontekst onome o čemu pjesma govori. Kada sam pisala pjesmu razmišljala sam o tome kako promjene nikada nisu lake, ali te pokreću i guraju ipak na površinu te mijenjaju u neku hrabriju verziju, a sva ljubav u tvom životu vrijedi onoliko koliko si spreman od sebe uzeti i nesebično dati... Tisuće lavina dogode se svaki dan u prirodi baš kao i u životima ljudi, one su metafora za snagu koja je potrebna za otvoriti novi put promjenama. Na snimanju spota bila sam u drugom tromjesečju trudnoće i mučnine su mi bile na vrhuncu, a redatelj je iz svih kuteva pokušavao izbjeći trbuh jer nisam htjela da skrene pozornost s pjesme. Žao mi je da pjesma nije izašla početkom ove godine kada je i planirano zbog prevelikog rizika od komplikacija u trudnoći, ali ne radi se o pjesmi koja prati nekakav trenutni glazbeni trend već je bezvremenska tako da je očito da sam još koju lavinu trebala preživjeti prije nego li ju podijelim s publikom.“

Foto: Filip Vukina

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.