Lu Jakelić predstavila naslovnu pjesmu i spot s novog studijskog albuma „Sve o čemu sam šutjela“

"Sve o čemu sam šutjela" novi je singl, a istovremeno i naslovna pjesma debitantskog albuma talentirane glazbenice Lu Jakelić. Uz dosadašnje singlove i uspjehe, jedna od najperspektivnijih predstavnica mladih kantautorskih snaga odlučila je objaviti album prvijenac i ove jeseni podijeliti svoju priču.
 

Na albumu se radilo nešto više od godinu i pol dana, a dok Lu potpisuje kompletan tekst i glazbu, u produkciji joj se pridružio producent Rejhan Okanović. Snimanje albuma "Sve o čemu sam šutjela" nikako nije proteklo jednostavno ili uobičajeno - Lu je sa svojim timom snimala izvan studija, na lokaciji koja je ocrtavala karakter i dušu njenih pjesama: 
"To je za mene bio jedini način snimanja albuma. Naravno, neke smo dijelove snimili u studiju, ali većinu albuma napravili smo u malom selu Batinske pokraj mog rodnog grada Đurđevca. Koliba je smještena na ranču, koji se nalazi pokraj šume uz 7 kuća u tom selu. Na albumu su zabilježeni zvukovi zrikavaca, vjetra, kiše, i naših duša koje su tamo obitavale deset dana. Neprocjenjiv zapis okoliša, prirode i onoga unutar mene (nas). Cijenim rad i u glazbenom studiju, no ovaj način snimanja albuma se njegovao više prije nego danas i zato sam htjela tim putem dočarati svoj rad. Snimali smo, družili se, šetali, razgovarali, živjeli."
 

Novi spot također je nastao u okolišu gdje je sniman album, a režiju i produkciju potpisuje Marko Gregurić (STAV produkcija) koji je radio na spotovima za singlove "Vodiš me" i "Možda", dok su mu se u asistenciji fotografije pridružili Sara Horvatić, Vedran Šarić i Nikola Grabovac. U tri dana snimanja, na kameri su se obuhvatile lokacije koje su obilježile odrastanje mlade kantautorice, ali i slike vatre, Mjeseca, prirode i snage koje metaforički predstavljaju njen rad. Kao i u dosadašnjim vizualima, cilj je bio fokusirati se na emociju i priču.

Album "Sve o čemu sam šutjela" sadrži 12 pjesama, a sve su snimljene sa živim instrumentima ili vokalima, na što je Lu posebno ponosna. U 18 mjeseci rada na pjesmama Lu posebno ističe napredak, kako emotivni, tako i autorski:
"Opisala bih album kao svoju prirodnu životnu i glazbenu odgovornost prema sebi i onima koji su ga dugo čekali. Danas znam da napraviti album samostalno nije nimalo lako, ali je to jedan od najljepših životnih procesa koji se događa glazbeniku, pogotovo ako je samostalan autor. Imam tu sreću i dar da sam sve pjesme i glazbu napisala sama, a na putu produkcije pridružili su mi se ljudi koji iznimno vjeruju u mene i osjećaju to što stvaram. Sve o čemu sam šutjela nosi 12 pjesama u koje sam utkala svoje emocije, suze, sreću, ponos, novac i vjeru."

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.