Singlom „Maske“ Dogma objavljuje svoj peti studijski album „Nemir“

Singlom „Maske“ Dogma objavljuje svoj peti studijski album „Nemir“

Pulska rock skupina Dogma objavila je svoj peti studijski album simboličnog imena 'Nemir' na kojem donose 11 pjesama. Sniman je u više studija, ali većina pjesama je snimljena u studiju PartyZan u Rojcu, gdje je većinu materijala snimao, miksao i masterirao Perica Šuran.

Na albumu se nalaze i pjesme koje smo imali prilike čuti kao singlove, među kojima i naslovnu pjesmu 'Nemir' feat. Maja Griparić, 'Koliko treba do tebe' te duete sa Sašom Antićem – 'Glavom u prsi (ka Zidane)' i 'Sole', kojima je Antić zaokružio svoju treću suradnju s Dogmom.

Album "Nemir" predstavljaju novim singlom/videospotom za pjesmu ‘Maske’, u kojoj vokalno gostuje talentirana glazbenica Barbara Munjas, na trubi Branko Strepin i Luka Žužić na trombonu.

Kao što i sam naziv pjesme kaže, ‘Maske’ pričaju o maskama koje svi nosimo ili stavljamo ovisno o situacijama i prilikama, gubeći pritom sebe i zaboravljajući na svoja prava lica.

Autor teksta je Sandro Pettener, a glazbu, produkciju i aranžman zajedno potpisuju članovi benda (Sandro Pettener, Zoran Stojković, Tonči Pavlinović, Toni Selaković).

Glavni akteri spota snimljenog u društveno kulturnom centru ‘Rojc’ su Barbara i Sandro, a snimio i montirao ga je Mladen Đaković (No Production).

 „Nemir je prisutan svuda oko nas, svatko ima unutarnje borbe i nemire, odnosno demone“, objasnio je  frontman benda Sandro Pettener te nadodao kako je svaki album dio nove faze, a „Nemir“ je nazvao njihovim do sada, najzrelijem albumom.

Produkciju i aranžmane zajednički potpisuju članovi Dogme (Sandro Pettener, Zoran Stojković, Tonči Pavlinović i Toni Selaković), a dio je snimao i Marijan Jelenić. Za par pjesama mastering su odradili Streaky, Kevin Paul, za jednu pjesmu miks je odradio Zoran Stojković i Mot-Studio RSL production iz Novog Mesta. Tekstove potpisuje Sandro Pettener, uz Sašu Antića ('Glavom u prsi (ka Zidane)' i 'Sole') i Denija Mofrdina na dijelu pjesme 'Svaki dan'. Omot je dizajnirala Kristina Kalčić Brajković iz KKA Studija, a fotografirao je Hassan Abdelghani.

Na albumu su pjevali i svirali brojni gosti: Saša Antić (TBF), Barbara Munjas, Maja Griparić (The Chweger), reper Icon (Deni Mofrdin), Techno Vikings (brass sekcija saxofoni), Carlos Fagin (klavijature-synthevi), Branko Sterpin (truba), Luka Žužić (trombon), mješovita vokalna skupina Nešpula i mješoviti zbor Cantus Populi (Tatjana Merkl).

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.